nisovic

Nišović: Zlato, srebro i bronza u Riju

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović ocenio je danas da je 2014. bila uspešna i poručio da se nada da će ove godine što više reprezentativaca izboriti olimpijsku normu kako bi osvojili medalje na Igrama u Riju.
-Prošla godina je bila veoma uspešna, ulaganja ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta su urodila plodom. Kajakaši su u svim kategorijama osvojili 26 medalje na svetskim i evropskim prvenstvima. Nadam se da ćemo se na šampionatu sveta u Milanu pokazati u najboljem svetlu, kako bi svi izborili plasman u Rio. Siguran sam da ćemo tamo osvojiti po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju“, rekao je Nišović na konferenciji za medije u prostorijama saveza na Adi Ciganliji.
On je istakao da je prezadovoljan izdvajanjima koje savez dobija od resornog ministarstva.
„Gledaćemo da sva sredstva idu kajakašima kako bi smo im pružili neophodne uslove. Kajak je rezultatima pokazao da zaslužuje ovakvu pomoć i verujem da ćemo nastaviti. Ipak, teže je braniti nego osvajati odličja – naveo je prvi čovek saveza.
Državni sekretar za sport u Vladi Srbije Predrag Peruničić istakao je da ga raduju dobri rezultati kajakaša u prošloj godini i da će nastaviti sa osvajanjem medalja.
-Imamo odličnu saradnju sa Kajakškim savezom, pre dve godine smo procenili da možemo da stvaramo šampione u kajaku i nismo pogrešili. Sport je proces koji se stvara i na dobrom smo putu. Pokazali smo da se ‘mali’ sportovi šire i nadam se da će na SP mnogi izboriti normu za Rio – rekao je Peruničić i dodao da se nada da će u narednim godinama biti otvoreno još kajakaških centara u Srbiji.
Sportski direktor Miroslav Aleksić istakao je da će dobri rezultati reprezentacije još čvršće ukoreniti ovaj sport u Srbiji.
-Kao savez radimo na jačanju i stvaranju novih klubova, nekoliko opština kao što su Vršac, Kostolac i Kanjiža već su izrazili želju da se otvore novi centri – rekao je Aleksić.
Svetski šampioni u dvosedu na 200 metara Marko Novaković i Nebojša Grujić poručili su da veruju da će već u Milanu izboriti olimpijsku normu.
-Najvažnije je da budemo u prvih šest na prvenstvu sveta, biće veoma teško, ali naporno treniramo i verujem da ćemo se plasirati – rekao je Novaković.
On je zahvalio ministarstvu omladine i sporta na podršci i izrazio nadu da će kajak doživeti još veću popularizaciju u zemlji. 
Šampion Evrope u disciplini K-1 na 200 metara Marko Dragosavljević rekao je da neće biti nimalo lako ponovi rezultate iz prošle sezone zbog jake konkurencije.
-Verujem da ću opet biti prvak Evrope, iako će konkurencijia biti jača. Cilj su mi Olimpijske igre u Riju – rekao je Dragosavljević.
Svetsko prvenstvo u Milanu održaće se od 19. od 23. avgusta.

Povezana vest:  KAJAK KANU EP KRALJEVO, Sutra otvaranje EP u kajaku na divljim vodama