Detalj sa priprema u austrijskom RamsauVeslači i veslačice u petoj brzini
 
Srpski veslači i veslačice bez predaha bruse formu za nastupajuću sezonu u kojoj će jedan od glavnih zadataka biti vađenje „viza“ za Olimpijske igre u Riju 2016. Na januarski ciklus priprema nadovezao se februarski. Upaljeni su svi veslački pogoni sve sa ciljem se odgovori ogromnim izazovima u 2015. Januarski ciklus priprema obavljen je na tri lokacije – turski Kojčegiz, crnogorski Tivat i austrijski Ramsau. Miloš Vasić, Nenad Beđik, Goran Jagar, Miljan Vuković i Marko Jošić se 6. februara vraćaju iz Turske u koju ponovo odlaze 13. februara. Put Kojčegiza predvođeni članovima Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojšom Ilićem i Petrom Iborčićem i trenerom reprezentacije Aleksandrom Ivkovićem u utorak, 3. februara, kreću Radoje Đerić, Nikola Stojić, Miloš Stanojević, Jovan Popović, Andrija Šljukić, Igor Lončarević, Viktor Jasinski, Igor Đerić i Ivana Filipović. Tamo će se pridružiti Ivi Obradović i Jovani Arsić i trenerima reprezentacije Sašom Mimićem i Oleksandrom Fedotovim koji su u Kojčegizu neprestano od 19. januara.
Veselin Savić, Dušan Bogičević, Marko Marjanović i Aleksandar Filipović sa članom Selektroske komisije VSS Dejanom Guslovim 8. februara odlaze na pripreme u italijansku Sabaudiju gde će ostati do 23. fenbruara. U martu, nakon Državnog prvenstva na ergometrima, pripreme su planirane na dve lokacije –italijanskoj Sabaudiji i bugarskom Plovdivu. Prva Izborna regata biće u Hrvatskoj na Internacionalnoj regati „Croatia Open“. Inače, Veslački savez Srbije je usvojio kalendar takmičenja za 2015. U njemu od seniorskih takmičenja treba izdvojiti tri regate Svetskog kupa, na Bledu (Slovenija) od 8. do 10. maja, u Verezu (Italija) od 19. do 21. juna i Lucernu (Švajcarska) od 12. do 14. jula, Evropsko prvenstvo za seniore od 29. do 31. maja u Poznanju (Poljska) i Svetsko prvenstvo u Ožibeleu (Francuska) od 29. avgusta do 6. septembra, koje će ujedno biti glavnom kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Riju 2016.
Povezana vest:  Podrška Ministarstva plivačima na SP u Šangaju, POSETA MINISTARKE JEDNOM OD POSLEDNJIH TRENINGA PRED POČETAK SVETSKOG PRVENSTVA