marko dragosavljevic medaljaKajakaši Srbije osvojili rekordnih sedam medalja na EP
 
Srpski reprezentativci osvojili su rekordnih sedam medalja na prvenstvu Evrope u kajaku i kanuu, koje je održano u češkim Račicama.
Srpski takmičari osvojili su po jednu zlatnu i srebrnu, kao i pet bronzanih medalja u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Marko Dragosavljević osvojio je zlato u jednosedu na 200 metara pošto trku izvezao za 34 sekunde i 708 stotinki i na taj način odbranio titulu prvaka Evrope osvojenu prošle godine u Brandenburgu.
Dvojac Nebojša Grujić i Marko Novaković su u disciplini K-2 na 200 metara do srebrne medalje došli vremenom 32,292 sekunde, samo 72 hiljaditinke iza prvoplasiranih Nemaca Ronalda Rauha i Toma Libšera.
Dve bronzane medalje osvojila je Nikolina Moldovan, u jednosedu na 200 metara, kao i u dvosedu sa sestrom Oliverom, na istoj deonici.
Takođe, po dve bronze pripale su srpskom dvosedu Milici Starović i Dalmi Ružičić Benedek, koje su na trećem mestu završile trkama na 500 i 1.000 metara.
Treće mesto osvojio je i Dejan Pajić na 500 metara u disciplini K-1.
Kajakaška reprezentacija Srbije imala je predstavnike u još dve discipline na 500 m. Nikolina Moldovan je u olimpijskoj disciplini K-1 na 500 metara osvojila četvrto mesto, dok je posada u muškom dvosedu u sastavu Ervin Holpert – Dejan Terzić bila šesta u disiciplini K-2 500 metara.
Povezana vest:  PLIVANJE, Silađi osmi u finalu na 50 metara prsno