Stojic-Marjanovic i Babovic-TomicVESLANJE

Prva regata Svetskog kupa na Bledu

Dobra provera za veslače

 

 

Prvom regatom na Bledu počeće i takmičenje u ovogodišnjem Svetskom kupu. Takmičenje će okupiti 656 sportista iz 38 zemalja. Selekcija Srbije na najznačajnijem takmičenju u ovom delu sezone predstaviće se sa pet posada što predstavlja rekord po broju posada na jednoj regati Svetskog kupa.

Imaćemo predstavnike u disciplinama skif, dvojac bez kormilara, četverac bez kormilara, dvojac za lake veslače i dubl skul za lake veslače.

U dvojcu bez kormilara Srbiju će predstavljati Nikola Stojić i Marko Marjanović.  U dosadašnjem delu sezone imaju pet medalja: dva zlata na „Kroacija openu“, srebro u Duizburgu i dve bronze na „Memorijalu Paolo D’Aloja“.

Povezana vest:  VESLANJE, Dominacija domaćih takmičara na Beogradskoj internacionalnoj regati

U četvercu bez kormilara takmičiće se Miljan Vuković, Goran Jagar, Miloš Vuković i Radoje Đerić. U Zagrebu su bili zlatni, u Pijediluku srebrni.

U dubl skulu za lake veslače biće Miloš Stanojević i Nemanja Nešić, koji su se u dosadašnjem toku sezone takmičili u skifovima. Nemanja je u Zagrebu bio zlatan, dok je u Pijediluku osvojio bronzu. Miloš Stanojević se u Italiji okitio zlatom.

U disciplini dubl skul za lake veslače takmičiće se Miloš Tomić i Nenad Babović, osvajači srebrne medalje iz Zagreba,.

Povezana vest:  VESLANJE, PRED BALKANSKI ŠAMPIONAT (10-11 SEPTEMBAR), Srbiju će na Balkanijadi u Turskoj predstavljati 18 posada

Dušan Bogičević, osvajač dve zlatne medalje u Segedinu, veslaće skif.

– Prva regata Svetskog kupa predstavlja odličnu priliku da vidimo kakvi su kapaciteti naših reprezentativnih posada. Rezultati, koje su naše posade ostvarile na međunarodnim regatama u prethodnom delu sezone, tu pre svega mislim na „Kroacija open“ u Zagrebu, „Memorijal Paolo D’Aloja“ u Pijediluku i regatama u Segedinu i Duizburgu, potvrđuju da su sve ekipe u odličnoj formi, da je pripremni period dobro odrađen i da su nakon toga reprezentativci ušli u dobar takmičarski ritam. Verujem da će i na Bledu biti ostvareni dobri rezultati – prokomentarisao je selektor Nebojša Ilić.

Povezana vest:  Iva Obradović osvojila srebrnu medalju

 

Raspored trka

 

Eliminaciona takmičenja počinju u petak. Dvojac za lake veslače prvi krug kvalifikacija vesla u popodnevnom terminu,. repesaž je u subotu pre podne, a finale istog dana od 17,30.

U petak se održavaju kvalifikacije za dvojac bez kormilara, polufinala su u subotu, finala u nedelju od 11.

Sličan je raspored trka za laki dubl skul i skif, s tim što je finalna trka na programu u nedelju u 12, odnosno 13:30.

Četverac bez kormilara će kvalifikacije veslati u petak popodne, repeseži su u subotu popodne, dok je finalna trka u nedelju, sa početkom u 11:40