ronjenje na dahPočinje Svetsko bazensko prvenstvo u ronjenju na dah

Najbolji ronioci na dah u svetu, njih 130 iz 127 zemalja, doputovali su u Beograd kako bi učestvovali na Individualnom svetskom bazenskom prvenstvu u ronjenju na dah, koje se održava svake druge godine (Individual AIDA pool world championship).

Takmičenje počinje 21. juna u 9 časova na bazenima Sportsko rekreativnog centra „Milan Gale Muškatirović“. Do 23. juna biće održane kvalifikacije u tri discipline: statika, dinamika bez peraja i dinamika sa perajima. Finala su planirana 25. 26. i 27. juna, kada je zakazana i ceremonija dodela medalja.

Povezana vest:  PLIVANJE, EP MAĐARSKA, Sjostrom osvojila zlato u trci na 100 metara delfin

U Beograd stižu najbolji na svetu, od Ruskinje Natalije Molčanove koja u šestoj deceniji drži svetski rekord u sve tri bazenske discipline u ženskoj konkurenciji, do Hrvata Gorana Čolaka, od koga se nezvanično očekuje obaranje svetskog rekorda na prvenstvu, najavio je Petar Bojović, predsednik organizacionog odnora takmičenja i medjunarodni sudija.

Na takmičenju učestvuju i ronioci na dah iz Srbije: Mladen Jovanović , Stefan Anđus, Nataša Bošković, Lena Balta Jovanović, koja je naša najbolja takmičarka i drži nacionalne rekorde u statici, dinamici i konstantnom balastu u dubini. Učestvuju i Vojislav Pavlović, Vladimir Radovanović, Tijana Nikolić koja je pre mesec dana osvojila prvo mesto na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Splitu.

Povezana vest:  SKOKOVI U VODU, Vu Minksia ponovo najbolja

PHOTO: Apnea savez Srbije