stjepanovic dubai zastava

Stjepanović: Svaka medalja uspeh, srpski tim kao porodica

Srpski plivač Velimir Stjepanović, posle dva osvojena srebra na Svetskom kupu u Dohi, izjavio je da na predstojećem takmičenju istog ranga u Dubaiju očekuje bolje rezultate i da se nada novim medaljama.
-Mislim da cu plivati brže na 200 i 400 metara kraul nego u Dohi. Ima par mesta gde sam loše otplivao, tako da postoji prostor da se popravi vreme. Podižem formu i očekujem dobre rezultate. Ipak, konkurencija je ogromna, nijanse odlučuju i sve je moguće. Počev od toga da ne obezbedite plasman u finale, do osvajanja zlatne medalje. Svako odličje je, samim tim, izuzetan uspeh – rekao je Stjepanović.
U muškoj konkurenciji, pored Stjepanovića, Srbiju će na bazenima Hamdan kompleksa predstavljati još Čaba Silađi, Ivan Lenđer i Stefan Šorak.
-Srbija u malom, na zadovoljstvo svih nas. Mislim da će biti mnogo srpskih navijača, pozivam sve koji žive u Dubaiju da dođu i da nas podrže. To će mnogo da nam znači i plivaćemo brže zbog toga. Dobro je što imamo malu srpsku plivačku ekipu ovde, družimo se, držimo zajedno i bodrimo jedni druge. Mi smo kao porodica – ističe Stjepanović, koji bi trebalo da pliva u disciplinama 200, 400 i 1. 500 metara kraul.
Svetski kup u Dubaiju održaće se u petak i subotu, uz učešće 440 plivača iz 56 zemalja, kao i 350 takmičara iz lokalnih klubova.

Povezana vest:  VESLANJE, Verujemo u sva tri finala