velja novi uspesi u Dubaiju
PLIVANJE
Stjepanović osvojio dve medalje i isplivao olimpijsku normu

Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je dve medalje prvog dana Svetskog kupa u Dubaiju, a ujedno je isplivao lični rekord na 100 metara slobodnim stilom i izborio A olimpijsku normu u toj disciplini.
Stjepanović je danas je na 100 metara slobodno osvojio bronzano odličje rezultatom 48.86 sekundi, dok je na 400 slobodno stigao do srebra u vremenu 3:47.75 minuta.
-Ostvario sam A normu za Rio 2016 na 100 metara i moram da budem apsolutno zadovoljan trkom. Postavio sam i lični rekord, trka je bila zaista odlična. Na 400 metara bio sam drugi, plivao sam brže nego pre par dana u Dohi, a, kao što sam i govorio i uoči takmičenja, svaka medalja je izuzetan uspeh zbog veoma jake konkurencije – rekao je Stjepanović.
Sjajnom srpskom plivaču medalju je uručio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji se nalazi u zvaničnoj poseti UAE.
-Počastvovan sam što je ministar došao na takmičenje i što je bodrio plivače iz Srbije. Uz srpske zastave na tribinama i naše navijače, osetio sam se kao da plivam kod kuće – poručio je Stjepanović.
Posle bronze i srebra, Stjepanoviću nedostaje još samo zlato da upotpuni neverovatan vikend u Dubaiju, a šansa je na 200 metara.
-Ništa nije nemoguće. Verujem da će to biti najbolja trka za mene. Mislim da sam najspremniji da otplivam tu deonicu zaista brzo. Ne želim da stanem na dve osvojene medalje – kazao je reprezentativac Srbije.
Stjepanović je ranije već obezbedio olimpijske norme na 200 i 400 metara slobodno.
Pohod na novo odličje srpski olimpijac nastaviće u subotu, kada je na programu disciplina 200 metara slobodno.
Na Svetskom kupu u Dubaiju takmiči se oko 440 plivača iz 56 zemalja širom sveta, uz 350 takmičara iz lokalnih klubova.

Povezana vest:  KAJAK, Tomićević i Zorić osvojili srebrnu medalju na EP u Bugarskoj