Dvojac bez kormilara Milos Vasic Nenad Bedjik 2
VESLANJE
Selidba u Tursku

Na osnovu rezultata na testiranjima, kontrolnim treninzima i ergometarskim testovima stručni štab veslačke reprezetacije Srbije odredio je sastav za decembarski ciklus priprema koji će od 8. decembra do 28. decembra 2015. biti odrađen u turskom Kodžegizu. U utorak put Turske kreću Miloš Vasić, Nenad Beđik, Radoje Đerić, Igor Lucić, Andrija Šljukić, Dušan Bogičević, Veselin Savić, Jovan Popović i Iva Obradović. Oni će tri nedelje u Kojdžegizu raditi pod dirigentskom palicom članova Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojšom Ilićem i Dejanom Guslovim i trenerima reprezentacije Aleksandrom Ivkovićem i Sašom Mimićem. Zbog povrede tetiva podlaktice Marko Marjanović će propustiti ovaj ciklus priprema, a u Beogradu će ići na terapije. Po povratku u Srbiju kandidati za sastav nacionalnog tima nastaviće s treninzima u zemlji sve do 15. januara kada je planiran novi ciklus priprema u Kojdžegizu.
Laki veslači Miloš Stanojević, Petar Jovanović, Marko Jošić i Nikola Cvijetić od petka, 4. decembra, nalaze se na pripremama u Parizu gde rade na regatnoj stazi Monlažoli pod patronatom trenera Sedrika Tublana, koji je doveo Stanojevića do bronze u skifu za lake veslače na Svetskom prvenstvu za seniore ove godine u Francuskoj. Naši „lakići“ su u glavnom gradu Francuske obavili već prva testiranja, među kojima je bilo i učešće na takmičenju na ergometrima na kojem su postignuti zadovoljavajući rezultati. U Parizu njih četvorica će ostati do 13. decembra, kada se vraćaju u zemlju gde će nastaviti pripreme u sklopu programa formiranja jedne lake posade za kvalifikacionu regatu u Lucernu za plasman na Olimpijske igre u Riju 2016. Trenutno najbliže je da to bude dubl skul za lake veslače.
Srpsko veslanje za sada ima jednu posadu (dvojac bez kormilara) koja će učestovati na Igrama 2016. „Vizu“ ovom čamcu za Rio izvadili su Miloš Vasić i Nenad Beđik koji su na Svetskom prvenstvu za seniore u Ožibeleu ove godine osvojili bronzanu medalju. Poslednju priliku za plasman na najveći i najznačajniji sportski događaj u 2016. ostale srpske posade imaće na olimpijskoj kvalifikacionoj regati koja će biti održana od 22. do 25. maja u Lucernu.

Povezana vest:  VESLANJE, Čurugu najviše zlatnih odličja