Marko Tomicevic Val

KAJAK
Marko Tomićević prešao u KK „Val“

Kajakaški reprezentativac Srbije, Marko Tomićević od nove sezone braniće boje kajakaškog kluba „Val“ iz Sremske Mitrovice.
Činjenica da je Tomićević, bronzani sa svetskog prvenstva u Milanu u dvosedu na 1000 metara, odlučio da se ubuduće takmiči za „Val“, istovremeno označava i povratak tog kajakaškog kluba na velika vrata u svet kajaka, uz svesrdnu podršku lokalne samouprave.
-Kao što u privredi pokušavamo i uspevamo da oživimo nekadašnje simbole grada, poput „Mitrosa“ i brodogradilišta, tako nam je ideja da i u sportu oživimo jedan od najvećih simbola, a to je KK „Val“ i da uložimo u generacije koje dolaze – naglasio je gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović.
Prethodnih nekoliko godina kajakaški klub Val je iznedrio nekoliko mladih talenata, koji čekaju svoju priliku i iza kojih će stati grad i u finansijskom smislu. Prvi korak je i ulazak u klub kajakaša Marka Tomićevića, koji će ove godine učestvovati na Olimpijskim igrama.
-To je samo jedna od stvari koja će doprineti afirmaciji ovog sporta i kajakaškog kluba i pomoći ovim mladim ljudima, koji su željni dokazivanja, a koji već imaju zapažene rezultate u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, da postanu prepoznatljivi i da ovaj sport postane brend i zaštitno lice Sremske Mitrovice – istakao je Nedimović.
Sa druge strane, Tomićević je veoma zadovoljan prelaskom u novi klub.
-Velika mi je čast da budem u klubu koji ima tako dugu i uspešnu istoriju kao što je ‘Val’. Nadam se da će zbog mene neki novi klinci početi da treniraju ovaj sport i da će olimpijske medalje nastaviti da dolaze u ovaj klub – naglasio je Marko Tomićević po potpisivanju ugovora sa novim klubom.
Marko Tomićević jedan je od 10 članova kakajaške reprezentacije Srbije koji je obezbedio normu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u avgustu ove godine.

Povezana vest:  PLIVANJE, Stjepanović osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu