Bora Sibinkić, biši kajakški reprezentativac novi je vršilac dužnosti selektora kajakaške reprezentacije Srbije.
Upravni Odbor Kajakaškog saveza Srbije imenovao je Boru Sibinkića za v.d. selektora kajakaške i kanu reprezentacije u sprintu.
Sibinkić je kajakom počeo da se bavi 1989. godine. Iza sebe ima dvadesetdvogišnju veoma uspešnu karijeru vrhunskog sprotiste. Višestruki je prvak države u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, kako u pojedinačnim tako i u grupnim posadama.
Na međunarodnom planu, za 16 godina aktivnog bavljenjavrhunskim kajakom osvojio je četiri medalje. Postao je prvak Sveta u mađarskom Segedinu 2006. godine u disciplini k-4 200m. Uspeh je nastavio2007. godineu španskoj Pontevedri osvajanjem titule prvaka Evrope u istoj disciplini. Iste godine unemačkom Duisburgu u istoj disciplni na Prvenstvu sveta stigao je do srebra, što je ponovio i 2008. godine na Prvenstvu Evrope u italijanskom Milanu gde je osvojio srebrnu medalju u k-4 200m.
Posle završetka karijere aktivnog sportiste, 2010. godine izabran je za predsednika Kajak kanu kluba Vojvodina. U toku je njegov drugi mandat na čelu jednog od najboljih kajakaških klubova u Vojvodini kojeg je u materijalnom i organizacionm smislu, sa svojim saradnicima, doveo do jednog od najorganizvovanijih i u takmičarskom smislu, najboljih klubova u Srbiji.
Potvrda za uspešan rad, stigla je 2014. godine, kada je KKK Vojvodina osvojila prvi put u istoriji, titulu seniorskog pravaka države.
„Velika mi je čast što je Upravni Odbor Kajakaškog saveza Srbije odlučio da meni poveri ulogu selektora kajakaške reprezentacije u sprintu. Moje imenovanje stiže samo mesec dana pred početak najvažnijeg takmičenja u karijeri svakog sportiste i svestan sam veličine zadatka. Naši najbolji kajakaši ulaze i završni period priprema i prema onome što su takmičari do sada radili sa svojim trenerima, siguran sam da će u ovom periodu koji je ostao do početka Olimpijskih igara nastaviti da rade jednako kvalitetno i da rezultat neće izostati“, naglasio je Sibinkić.
Sibinkić je nosilac nacionalnog sportskog priznanja, a među ostalim priznanjima izdvajaju se Spartakova nagrada i Oktobarska nagrada grada Novog Sada. Sibinkić je trenutno i predsednik Kajak kanu kluba Vojvodina, kao i predsednik Kajak kanu saveza Vojvodine. Osim toga, Sibinkić je i predsednika Sportskog saveza Vojvodine.
Povezana vest:  VESLANJE, Reprezentativci „upalili motore"