palic_vojvodina_openVESLANJE

 

Održana 10. Internacionalna regata Vojvodina Open

 

Proteklog vikenda, 26. i 27. juna 2010, na Palićkom jezeru, održana je 10. Internacionalna veslačka regata „Vojvodina Open“, koja je ove godine okupila preko 500 izuzetno kvalitetnih veslačica i veslača, svih kategorija, iz pet država (Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Makedonije i Srbije).

Prvog takmičarskog dana, tokom kvalifikacionih trka je padala kisa, a drugog dana za vreme finala je duvao jak vetar, tako da vreme nije išlo na ruku takmičarima na Paliću. Međutim, loši vremenski uslovi nisu sprečili održavanje ovog velikog takmičenja.

Povezana vest:  Dva zlata za kanuistkinje Srbije

Ekipni pobednik 10. Internacionalne regate „Vojvodina Open“ je veslački klub „Mohač“ iz istoimenog grada u Mađarskoj, dok su od klubova iz Srbije najbolji bili: po bodovima VK „Galeb“ iz Zemuna (4. mesto), a po osvojenim medaljama VK „Smederevo“ (2. mesto).

Internacionalna regata „Vojvodina Open“ je, od ove godine, takmičenje koje se nalazi u zvaničnom kalendaru takmičenja Svetske veslačka federacija, što samo doprinosi njegovoj daljoj afirmaciji, a nalazi se i u kalendarima Veslačkih saveza Srbije i Vojvodine, kao i drugih saveza država u regionu.

Povezana vest:  PLIVANJE, EP MALI BAZENI, Još jedno finale i dva polufinala za srpske plivače

Regata je održana pod pokroviteljstvom Veslačkog saveza Vojvodine, a domaćin i organizator bio je veslački klub „Palić“, koji obeležava 90 godina postojanja i rada, te je Internacionalna veslačka regata „Vojvodina Open“ bila divna prilika da VK „Palić“, sa prijateljima iz Srbije i gostima iz inostranstva proslavio svoj 90. rodjendan.