Srpske kajakašice Nikolina Moldovan, Milica Starović, Kristina Bedeč i Olivera Moldovan osvojile su danas bronzanu medalju u četvercu na Svetskom kupu u Beogradu, na Adi Ciganliji.

Četverac Srbije je kroz cilj prošao za minut i 34,400 sekundi.

Zlato je pripalo Francuskinjama, dok su srebro osvojile Poljakinje.

Muška posada četverca zauzela je četvrto mesto u finalu. Nebojša Grujić, Marko Novaković, Stefan Vekić i Vladimir Torubarov bez medalje su ostali za 0,136 sekundi, pošto su trku završili za minut i 21,328 sekundi.

Povezana vest:  VESLANJE, Ko će do trofeja ukupnog pobednika Prvenstva Srbije?

Srpska posada ženskog dvoseda na 500 metara, Marija Dostanić i Biljana Relić, zauzela je deveto mesto u finalu u vremenu minut i 52,205 sekundi.

Predstavnik Srbije u jednosedu na 200 metara, Marko Dragosavljević, finale je završio kao četvrti. Njemu je bronzana medalja izmakla za jednu stotinku, pošto je kroz cilj prošao za 35,620 sekundi.

O konkurenciji u jednosedima na 200 metara na Svetskom kupu u Beogradu najbolje govori činjenica da su prva sedmorica takmičara kroz cilj prošla u razmaku od osam desetinki.

Povezana vest:  KAJAK, Marko Novaković u finalu trke na 200 metara

U konkurenciji dama, u jednosedima na najkraćoj deonici, Milica Starović zauzela je peto mesto (41,665 sekundi), dok je Nikolina Moldovan kroz cilj prošla kao sedma (42,337).