Sprinterka Milica Starović osvojila je treću medalju za kajakaški tim Srbije, pošto je u finalu trke kajaka jednoseda na 200 metara kroz cilj prošla treća, u vremenu od 39.564.

Posle borbe koja je do samog kraja bila neizvesna, sudijski tim dugo je odlučivao o konačnom rezultatu trke, budući da je Milica kroz liniju cilja prošla u istom hiljaditom delu sekunde kao i predstavnica Slovenije Špela Ponomarenko Janić. Sudijska odluka koja se retko donosi bila je da Milica Starović i Slovenka podele bronzanu medelju.

Povezana vest:  VESLANJE, SVETSKO PRVENSTVO NA BLEDU, Laki četverac 12. na svetu

Zlatno odličje osvojila je olimpijska šampionka iz Rija, Novozelanđanka Liza Kerington (38.433), dok je drugo mesto na pobedničkom postolju pripalo Dankinji Emi Astrand Jorgensen, sa vremenom 39.001.

Predstavnik Srbije u istoj disciplini u muškoj konkurenciji Marko Dragosavljević osvojio je šesto mesto u finalu, sa vremenom 34.733. Prvo mesto pripalo je olimpijskom šampionu, takmičar Velike Britanije (33.733), dok je srebrnu medalju osvojio Mađar Bence Horvat, koji je najkraću distancu preveslao u vremenu od 34.070.

Povezana vest:  PRIPREME VESLAČKE REPREZENTACIJE SRBIJE ZA NOVU SEZONU, Test kao tačka na decembar i 2012.

PHOTO: Kajakaški savez Srbije