nebojsa_ilic_selektor_veslanjeVESLANJE

Pripreme seniorske veslačke reprezentacije Srbije u Malom Zvorniku teku po planu

 

Seniorska veslačka reprezentacija Srbije se već destek dana, tačnije od 20.jula nalazi na pripremama u Malom Zvorniku. Na Zvorničkom jezeru će ove nedelje, biti završen prvi deo bazičnih priprema za Evropsko prvenstvo koje će se održati 10.-12. septembra u Montemoru o Velju, Portugal.

Prema rečima selektora veslačke reprezentacije Srbije, Nebojše Ilića, Zvorničko jezero pruža izvanredne uslove za bazični deo priprema:

-Uslovi za treniranje su odlični. Klima na Zvorničkom jezeru je vrlo slična klimi na Alpima, što je izuzetno značajno, kako bi naši reprezentativci mogli da odrade pripreme u skladu sa planom stručnog štaba i izdrže veoma naporne treninge u ovom delu pripremnog perioda. Istakao bih da, tokom bazičnih priprema, naši veslači provode i po više od šest časova dnevno u čamcima.

Povezana vest:  Prvog dana EP u plivanju nastupa ceo srpski tim

Seniorska veslačka reprezentacija Srbije je za svoju bazu odabrala hotelski kompleks „Drinski raj“, čiji smeštaj i ishrana odgovaraju najvišim standardima postavljenim od strane našeg stručnog štaba:

-Kompleks „Drinski raj“ predstavlja izuzetno prijatno iznenađenje za mene. Uslovi za kvalitetne pripreme su jednako dobri kao i u Sloveniji, ali, u teškoj finansijskoj situaciji u kojoj se nalazi većina sportskih saveza u našoj zemlji, skoro duplo jeftinije pripreme u odnosu na troškove koje bismo imali u Sloveniji, predstavljaju izuzetno značajnu uštedu za Veslački savez Srbije. – istakao je selektor Ilić.

Što se tiče samog toka priprema, naše reprezentativce, tokom ove nedelje, očekuju važna testiranja na dugačkim deonicama, od čijih ishoda će zavisiti spisak reprezentativaca koje će naš stručni štab pozvati na narednu fazu priprema za Evropsko prvenstvo u Portugalu.

Povezana vest:  Red Bull Cliff Diving karavan stigao u Mostar

Na pripremama na Zvorničkom jezeru nalazi se Miloš Tomić, Nenad Babović, Miloš Stanojević i Nemanja Nešić, koji su, u četvercu bez kormilara za lake veslače, osvojili četvrto mesto na II Regati Svetskog kupa u Minhenu, dok su III Regatu Svetskog kupa u Lucernu završili kao peto plasirani, što im je donelo peto mesto u generalnom plasmanu ovogodišnjeg Svetskog kupa. Uz laki četverac, na pripremama se nalazi i naš teški četverac koji nastupa u sastavu Radoje Đerić, Miljan Vuković, Goran Jagar i Miloš Vasić, koji je srebrnom medaljom na I Regati Svetskog kupa na Bledu obezbedio peto mesto u generalnom plasmanu, kao i dvojac bez kormilara, naša najbolje plasirana posada na ovogodišnjem Svetskom kupu. Nikola Stojić i Marko Marjanović su trećim mestom na II Regati Svetskog kupa i sedmim mestom u Lucernu obezbedili četvrtu poziciju u generalnom plasmanu Svetskog kupa u disciplini dvojac bez kormilara.

Povezana vest:  VESLANJE, “Izbori” za svetska prvenstva za seniore do 23 godine i juniore

Sa članovima naše reprezentacije, koji su se našli u samom vrhu Svetskog kupa, treniraju i naša najbolja skifistkinja Iva Obradović, Dušan Bogičević i Jovan Jovanović koji veslaju dubl skul, kao i Jovan Popović i Nenad Beđik koji treniraju u dvojcu. Na Zvorničkom jezeru su i Nebojša Ilić, selektor seniorske reprezentacije Srbije, Dejan Guslov, selektor naše juniorske reprezentacije, Oleksandr Fedotov, trener reprezentacije i Branko Todorović, naš fizioterapeut.