2010_world_rowing_junior_championships_raciceVESLANJE

SP ZA JUNIORE

Aleksandar Filipović i četverac sa kormilarom u polufinalu Svetskog prvenstva

 

Drugog takmičarskog dana Svetskog prvenstva za juniore u Račicama, kraj Praga, skifista Aleksandar Filipović i Dejan Jovičić, Luka Lekić, Aleksandar Marinkovski, Filip Lazić i kormilar Filip Lekić, u četvercu sa kormilarom, obezbedili su plasman u polufinale Prvenstva.

U izuzetno neizvesnoj trci četveraca sa kormilarom, Dejan Jovičić, Luka Lekić, Aleksandar Marinkovski, Filip Lazić i kormilar Filip Lekić uspeli su da zauzmu treće mesto u repesažu, čime su obezbedili plasman u polufinale Svetskog prvenstva. Naš četverac sa kormilarom je trku izveslao u vremenu 6:45,28.

Povezana vest:  VESLANJE, Poruka iz četverca pred odlazak na SP: Idemo na odličje u Riju

Skifista Aleksandar Filipović, koji je jučerašnjim drugim mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi obezbedio direktan plasman u četvrtfinale, izveslao je četvrtfinalnu trku u vremenu 7:18,07 ,  što je bilo dovoljno za osvajanje trećeg mesta i plasman u polufinale.

Nikola Simović i Vuk Matović su, nakon odlično izveslanih 1000 metara i ubedljivog vođstva, bili prinuđeni da odustanu od borbe za ulazak u polufinale, kako bi sprečili ozbiljnije obnavljanje povrede ručnog zgloba Nikole Simovića.

Povezana vest:  Majkl Felps se vraća iz penzije, pliva u Arizoni

Četverac skul, koji vesla u sastavu Aleksa Đokić, Miloš Urukalo, Dejan Bošković i David Pap,  je trku izveslao u vremenu 6:29,13 što je bilo nedovoljno za plasman u narednu fazu takmičenja. Naš četverac skul je vodio ozbiljnu borbu sa posadama Norveške i Grčke, međutim, već nakon 1250 metara je postalo jasno da naši mladi veslači nemaju dovoljno snage za plasman među 12 najboljih četveraca skul na svetu.

Povezana vest:  PLIVANJE, Sutra plivački maraton Jarak – Šabac

Polufinalne trke na Svetskom prvenstvu za juniore u Račicama, na programu su sutra popodne, kada će skifista Aleksandar Filipović i Dejan Jovičić, Luka Lekić, Aleksandar Marinkovski, Filip Lazić i kormilar Filip Lekić u četvercu sa kormilarom će imati priliku da se bore za plasman u finala, koja su na programu u nedelju 08.08.2010, poslednjeg dana takmičenja.