Aleksandar FilipovicVESLANJE
SP ZA JUNIORE
Aleksandar Filipović ostao na korak do finala
U subotu, trećeg takmičarskog dana Svetskog prvenstva za juniore u Račicama, skifista Aleksandar Filipović je zauzeo četvrto mesto u polufinalu, čime je ostao na korak do ulaska u finale. Četverac sa kormilarom, druga naša posada koja je veslala današnja polufinala, takođe, nije uspela da se plasira u finale.
Aleksandar Filipović je nešto lošije startovao i na prvih 500 metara je bio petoplasirani. U nastavku trke je uspeo da prestigne četvrtoplasiranog skifistu Portugala i uključi su u ozbiljnu borbu za treće mesto koje vodi u finale. Međutim, loš start našeg mladog skifiste, koštao ga je ulaska u finale. Aleksandar je trku izveslao u vremenu 7:11,69 , samo sekundu iza trećeplasiranog skifiste Slovačke.
Dejan Jovičić, Luka Lekić, Aleksandar Marinkovski, Filip Lazić i kormilar Filip Lekić nisu imali dovoljno snage da se plasiraju u finale Svetskog prvenstva. Naš četverac sa kormilarom je polufinalnu trku izveslao u vremenu 6:55,75, što je bilo dovoljno tek za šesto mesto i ulazak u B finale.
B finala Svetskog prvenstva za juniore su na programu sutra pre podne. Borba za plasman od 7 do 12 mesta, naš četverac sa kormilarom očekuje u 10:54 h, dok će Aleksandar Filipović svoje B finale veslati u 11:06 časova.
Povezana vest:  VESLANJE, Tri direktna polufinala juniora u Minsku