madjarska_logo_epPLIVANJE
EP BUDIMPEŠTA
Zlatne medalje za štafete Britanije i Francuske
Ženska plivačka reprezentacija Velike Britanije osvojila je danas zlatnu medalju u štafeti četiri puta 100 metara mešovitim stilom na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, dok je u muškoj konkurenciji u toj discipline trijumfovala selekcija Francuske.
Reprezentacija Velike Britanije u sastavu Gema Spofort, Kejt Hejvud, Frančeska Halsol i Ejmi Smit, osvojila je zlatnu medalju rezultatom od tri minuta, 59 sekundi i 72 stotinke.
Srebrnu medalju osvojile su Šveđanke sa 4:01,18 minuta, a plivale su Henrijet Stenkvist, Džolin Hestman, Tereza Alšamar i Sara Sjostrem.
Treće mesto zauzela je selekcija Nemačke sa 4:03,22, a u sastavu su bile Dženi Mensing, Karolin Runau, Danijela Zamulski i Zilke Lipok.
Zlatnu medalju u štafeti četiri puta 100 metara mešovito osvojila je reprezentacija Francuske.
Kamil Lakur, Ugo Diboa, Frederik Buske i Fabijen Žilo ostvarili su rezultat od 3:31,32 minuta i postavili novi rekord šampionata.
Drugo mesto osvojila je selekcija Rusije sa 1,97 sekundi zaostatka, a plivali su Stanislav Donjec, Roman Sludnov, Jevgenij Korotškin i Jevgenij Lagunov.
Bronzanu medalju osvojili su Holanđani rezultatom od 3:33,99 minuta u sastavu Nik Dribergen, Lenart Stekelenburg, Jeri Verlinden i Sebastijan Veršuren.
Povezana vest:  VESLANJE, Juniorski četverac sa kormilarom i senior Miloš Stanojević u finalu