Velimir Stjepanovic - bronzana medaljaPLIVANJE

 

OI MLADI, SINGAPUR

 

Stjepanovićeva bronza prva medalja za Srbiju u Singapuru

 

Velimir Stjepanović je opravdao ulogu kandidata za visok plasman – u finalu na 100 m delfin plivao je brže nego ikad dosad (53,77) i osvojio bronzanu medalju. To je prvi trofej za Srbiju osvojen na prvim Olimpijskim igrama mladih.

Ova bronza mi je važnija i draža od zlata osvojenog na EJOF-u prošle godine u Tampereu. Ono su bile evropske igre, a ovde je ceo svet. Ja sam treći na svetu na 100 delfin i da sad odem kući bio bih zadovoljan – rekao je posle proglašenja pobednika Velimir Stjepanović, sedamanestogodišnjak sjajne plivačke budućnosti.

Povezana vest:  Savić odredio spisak igrača za meč sa Holandijom u Svetskoj ligi

-Raspored na pobedničkom postolju bio je repriza jučerašnjeg iz polufinalne trke. Najbrži je ponovo bio Gjučol Čang iz Republike Koreje, drugo mesto je osvojio Čad le Klos iz Južne Afrike, a ponovimo, Velimir Stjepanović je bio treći. Sva trojica bili su danas brži nego u polufinalu – Korejac 53,13, Južnoafrikanac 53,31, a Stjepanović 53,77. Francuz Metela, veliki kandidat za trofej uoči početka Olimpijskih igara mladih, jedva je stigao do finala, a večeras je krenuo na sve ili ništa. Bar je pokušao… BIo je najbrži na 50 metara, a u okretu prestigao ga je Korejac, a onda još petorica. Stjepanović je gotovo od starta do cilja držao bronzanu poziciju – držao, držao i sačuvao.

Povezana vest:  Silađi bez finala na 50 metara prsno

Posle proglašenja pobednika našem reprezentativcu na osvojenom odličju čestitali su Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Snežana Samardžić-Marković, ministar omladine i sporta Srbije, Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS, dr Branislav Jevtić, šef naše misije na Olimpijskim igrama mladih, Marko Simonović, trener košarkša i, naravno, Kristofer Tidej, trener koji brine o Veljinom napretku i u klubu Hamilton akvatik u Dubaiju i u našem olimpijskom timu.

Povezana vest:  Prvi put medalja za Srbiju na Aquabike šampionatu sveta