Velimir na pobednickom postoljuPLIVANJE
OI MLADI, SINGAPUR
Još jedna medalja za Velimira Stjepanovića
Sedamnaestogodišnji Velimir Stjepanović, posle bronze na 100 m leptir, osvojio je srebrnu medalju na 100 m slobodno i potvrdio rolu našeg junaka Olimpijskih igara mladih u Singapuru.
Naporan dan u kojem je imao četiri trke Velimir Stjepanović je krunisao srebrnom medaljom na 100 m slobodno preplivavši ovu stazu u vremenu novog ličnog rekorda – 50,25 sekundi. Zlatnu medalju osvojio je Francuz Medi Metela sa 49,99, a bronzanu Australijanac Kenet To sa 50,29.
– Nisam zaista očekivao da ću pobediti Australijanca – rekao je Velja posle finalne trke, dok ga je još očekivalo finale na 200 metara leptirovim stilom.
Pokušao je naš reprezentativac da se maksimoalno spremi i za ovu trku, iako je između dva starta, dve borbe sa najboljim mladim plivačima sveta imao samo 23 minuta. Bilo je to nemoguće, iako je pod VIP tribinom lekar našeg tima dr Goran Vasić dao sve od sebe masirajući Veljine mišiće, jer za našim junakom Olimpijskih igara mledih bile su već tri teške trke. Pre podne je izborio finale na 200 m leptir sa petim rezultatom kvalifikacija – 2:02,04, zatim je plivao u našoj muško-ženskoj štafeti 4 x 100 metara mešovito koja je bila poslednja, 16. sa 4:21,02 (Stjepanović je svoju deonicu preplivao za 55,67), a u finalu na 100 m slobodno – ponovimo – postigao je lični rekord.
Finis trke 100m slobodnoZa 200 m leptir i treće finale u Singapuru nije mu ostalo dovoljno snage. Bio je osmi sa 2:03,27.
– Zadovoljan sam i ovom trkom, a da ne govorim o srebrnoj medalji na 100 slobodno, ili bronzanoj na 100 delfin. Ja sam 1993. godište, mlađi sam od svih. Zahvaljuje svima koji su mi pomogli, treneru Kristoferu i celoj ekipi – mojim drugovima iz štafete, celom našem olimpijskom timu. Zaista svima – rekao je Velimir Stjepanović, plivač pred kojim je sjajna karijera.
Povezana vest:  Felps i Feliks najbolji američki sportisti na OI