Iva ObradovicVESLANJE

 

EP PORTUGAL 2010

 

Iva Obradović i dubl skul u polufinalu Evropskog prvenstva posle repesaža

 

Obe posade naše reprezentacije, koje su nakon nešto lošijih trka u pre podnevnom delu programa prvog takmičarskog dana Evropskog prvenstva u Montemoru o Velju, nastupile u današnjim repesažima, uspele su da se izbore za plasman u nastavak takmičenja.

Iva Obradović, naša jedina takmičarka koja nastupa na Evropskom prvenstvu u Portugalu, trijumfovala je u repesažu u konkurenciji skifistkinja, čime je obezbedila plasman u polufinale. Iva je izbila na vodeću poziciju odmah nakon starta trke, kontrolisala je čitav tok trke i na kraju ubedljivo trijumfovala (08:48,08), sa više od 10 sekundi prednosti nad drugoplasiranom skifistkinjom iz Finske (08:58,92).

Povezana vest:  VESLANJE, SVETSKO PRVENSTVO NA BLEDU, Laki četverac 12. na svetu

Jovan Jovanović i Dušan Bogičević u dubl skulu, nakon petog mesta u jutrošnjim kvalifikacijama, uspeli su da zauzmu drugo mesto u repesažu i plasiraju se u polufinale. Naš dubl skul je izveslao odličnu trku, poveo je od samog starta i zadržao vodeću poziciju sve do finiša trke. U finišu je brža bila posada Hrvatske (07:08,74), naša ekipa je bila drugoplasirana sa vremenom 7:10,00 , dok je treće mesto, koje takođe vodi u nastavak takmičenja zauzela posada Ukrajine (7:10,68).

Povezana vest:  Vuk Radovanović u finalu Svetskog prvenstva

U sutrašnjim polufinalima veslaće tri naše posade. Četveracu bez kormilara za lake veslače, koje se, u jutrošnjim kvalifikacijama izborio za direktan plasman u polufinale, pridružiće se Iva Obradović i naš dubl skul. Dve preostale posade naše reprezentacije, dvojac i četverac bez kormilara, koje su danas ostale na korak do direktnog plasmana u finale, imaće sutra još jednu šansu da se plasiraju među šest najboljih evropskih posada i uđu u borbu za medalje.

Povezana vest:  Srpski veslači na „izborima" u Italiji i Hrvatskoj