Sednica Organizacionog komiteta Svetskog kupa u veslanju 2012.VESLANJE
Organizacija Svetskog kupa na vrhunskom nivou
U utorak, 28.09.2010. godine, u prostorijama Veslačkog saveza Srbije, održana je druga sednica Organizacionog komiteta Svetskog kupa u veslanju 2012. godine. Organizacioni komitet najznačajnijeg i najvećeg takmičenja u istoriji srpskog veslanja zasedao je u sastavu:
Predsednik:
Gospođa Snežana Samardžić – Marković, ministarka omladine i sporta Republike Srbije;
Članovi:
– Gospodin Zoran Jeftić, državni sekretar u Ministarstvu odbrane R. Srbije;
– Gospodin Dragan Marković, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova R. Srbije;
– Gospodin Dragan Atanasov, pomoćnik ministara za sport R. Srbije;
– Gospođa Biljana Debeljaković, predstavnica Ministarstva rada i socijalne politike R. Srbije;
– Gospodin Aca Kovačević, sekretar za sport i omladinu grada Beograda;
– Gospodin Milan Ilić, izvršni direktor JP „Ada Ciganlija“;
– Gospodin Darko Majstorović, predsednik Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije;
– Gospodin Nebojša Ilić, selektor Veslačke reprezentacije Srbije;
– Gospodin Nebojša Jevremović, generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije.
Na današnjoj sednici je, najpre, jednoglasno usvojen zapisnik sa prethodne, konstitutivne sednice Organizacionog komiteta, nakon čega se prešlo na razmatranje preduzetih aktivnosti na planu organizacije Svetskog kupa u periodu između dve sednice Organizacionog komiteta.
Ministarka omladine i sporta, gospođa Snežana Samardžić-Marković je posebno pohvalila ozbiljnost sa kojom su svi članovi Organizacionog komiteta pristupili organizaciji Svetskog kupa. Istaknuto je da je urađeno sve što se može uraditi u ovom periodu i da je uverena da će organizacija ovog velikog takmičenja biti na vrhunskom nivou.
Naredne godine, naš glavni grad će biti domaćin Evropskog prvenstva u kajaku.Veslački i kajakaški savezi Srbije uskladili su programe rada i napore u organizaciji ova dva takmičenja, čime će se ostvariti značajna ušteda sredstava potrebnih u organizaciji ova dva važna događaja, a Regatni centar Ada Ciganlija će, konačno, dobiti svu neophodnu opremu, koja je preduslov za organizaciju vrhunskih svetskih i evropskih takmičenja u sportovima na vodi.
U završnom delu sednice razmotreni su kontakti između članova Organizacionog komiteta Svetskog kupa 2012. godine sa čelnicima Svetske veslačke federacije (FISA). Niz radnih sastanaka održan je tokom I Regate Svetskog kupa, na Bledskom jezeru, a Nebojša Jevremović je na Generalnoj skupštini evropskih veslačkih federacija, koja je održana tokom Evropskog prvenstva u Montemoru o Velju, 10.-12.09.2010. godine, ponovo, izabran za člana Evropskog veslačkog menadžment borda. Time su obezbeđeni intenzivni kontakti predstavnika Veslačkog saveza Srbije i članova Organizacionog komiteta sa funkcionerima Svetske veslačke federacije.
-Kroz razgovore sa predstavnicima Svetske veslačke federacije uvidela sam sa koliko poštovanja se čelnici ove organizacije obraćaju predstavnicima našeg Veslačkog saveza,  kao i da se srpsko veslanje, u svetskim okvirima, izuzetno ceni i zasluženo visoko kotira. Stekla sam utisak da, među najvišim funkcionerima FISA-e, ne postoji nikakva bojazan da će Svetski kup u Beogradu biti održan na najvišem mogućem nivou, što predstavlja, još jednu, potvrdu visokog nivoa poverenja u naše organizacione i sportske kapacitete. – zaključila je Snežana Samardžić-Marković, predsednica Organizacionog komiteta Svetskog kupa 2012. godine.
Povezana vest:  PRED 30. OLIMPIJSKE IGRE (27. JUL – 12. AVGUST 2012), Određena srpska veslačka reprezentacija za Lon