jedrenje_adaJEDRENJE

 

Ivona Kosor pobednik „Trofeja Beograda“

 

Članica Akademskog jedriličarskog kluba Beograd Ivona Kosor ukupni je pobednik „Trofeja Beograd 2010“, poslednje ovogodišnje regate za najmlađe jedriličare u klasi Optimist, održane danas na Savskom jezeru.

Kosor je osvojila i odličje za devojčice do 12 godina, dok je najuspešnija do 15 godina Tara Živković iz Jedriličarskog kluba Gemaks Beograd.

Povezana vest:  VESLANJE, EP PORTUGAL 2010, Dve naše posade u borbi za medelje

Kod dečaka u kategoriji do 15 godina pobedio je Aleksandar Petković (AJK Beograd), a do 12 godina Lazar Kostić (Gemaks).

Na takmičenju je učestvovalo rekordnih 67 mališana iz pet beogradskih klubova, ali i iz Bele Crkve, Golupca, Niša i sa Palića.

„Juče nije bilo vetra, pa je pretilo da takmičenje propadne. Međutim, danas su održane dve trke po laganom istočnom i severoistočnom vetru, brzine do dva metra u sekundi, što je, bez promena na kriterijskoj listi, bilo dovoljno da se proglase najbolji”, izjavio je predsednik Regatnog odbora Dragan Knežević.

Povezana vest:  VESLANJE, Na Srebrnom jezeru biće izgrađen nacionalni trening centar

U klasi Optimist osnove jedrenja i takmičenja stiču deca uzrasta do 15 godina. Za njih je ovo sport, ali i zabava, pa su se na današnjem proglašenju radovali kako plasmanima, tako i sponzorskim nagradama – majicama, ispolcima, čizmama i drugim delovima opreme za jedrenje.

Organizator takmičenja bio je Jedriličarski savez Beograda, a tehničku logistiku pružili su beogradski jedriličarski klubovi.

Povezana vest:  Holpert u finalu, četverci u polufinalu

Ovo je bila poslednja regata za najmlađe takmičare u 2010. godini, a sezona jedrenja za olimpijske klase (Laser, Finn i 470), završava se narednog vikenda na Dunavu kod Zemuna.