Srpski reprezentativci u veslanju otputovali su danas u Plovdiv, gde će se od 9. do 16. septembra održati Svetsko prvenstvo, a koordinator za seniore Nebojša Ilić rekao je da su svi veslači spremni za predstojeći šampionat.

„Završne pripreme su protekle bez ikakvih problema, a svi reprezentativci su ih odradili po planu i programu. Kada budemo stigli u Bugarsku imaćemo još nekoliko treninga da se što bolje spremimo za početak šampionata“, rekao je Ilić, prenosi Veslački savez Srbije.

Povezana vest:  VESLANJE, Danubius 1885 najuspešniji u Čurugu

U Bugarsku su otputovali Marko Marjanović koji će se takmičiti u skifu, Miloš Vasić i Nenad Bedjik koji će nastupati u dvojcu i Miloš Stanojević u skifu za lake veslače. Pored njih, Martin Mačković je otišao u svojstvu rezerve.

„Na osnovu rezultata u dosadašnjem delu sezone odlučili smo da na najjačem i najbitnijem takmičenju u ovoj godini nastupimo u tri discipline – dvojcu, skifu i skifu za lake veslače. Na Svetskom prvenstvu u Bugraskoj će učestvovati sve posade koje su u dosadašnjem delu sezone pokazale najviše na medjunarodnoj sceni i sve nam je krajnje poznato kada je konkurencija u pitanju“, kazao ie Ilić.

Povezana vest:  PLIVANJE, Završen LEN Kongres 2011. u Rejkjaviku, Balkanijada 2012 u Srbiji

Žreb kvalifikacionih grupa biće održan u subotu, a kvalifikacije u sve tri discipline u kojima nastupaju srpski reprezentativci su u nedelju.