Cetverac bez kormilara Radoje Djeric, Milos Vasic, Goran Jagar, Miljan VukovicVESLANJE

 

Početak bazičnih priprema veslačke reprezentacije Srbije

 

Sve posade, koje su u sezoni 2010. ispunile stroge kriterijume Olimpijskog komiteta Srbije i stekle status kandidata za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, započeće u četvrtak, 02.12.2012. godine, bazične pripreme u mestu Krtole, nedaleko od Tivta.

 

Kandidati za nastup na olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine su Radoje Đerić, Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković, članovi četverca bez kormilara koji je prošle sezone ostvario zapažene rezultate na svetskom nivou, kao i Nikola Stojić i Dušan Bogičević. Treninge olimpijskih kandidata će voditi Oleksandr Fedotov, trener reprezentacije.

Povezana vest:  VESLANJE, Državni šampionat ponovo obara rekorde

 

Četverac bez kormilara za lake veslačke koji nastupa u sastavu Miloš Tomić, Nenad Babović, Miloš Stanojević i Nemanja Nešić treniraće u Smederevu, sa trenerom Dejanom Guslovim, dok će Marko Marjanović i Iva Obradović bazične pripreme odraditi u Kaliforniji. Uz Ivu i Marka na američkim univerzitetima trenira veliki broj kandidata za nastup u dresu veslačke reprezentacije Srbije, čiji se rezultati kontinuirano prate, a planove treninga zajednički izrađuju njihovi američki treneri i članovi stručnog štaba  naše veslačke reprezentacije.

 

-Skoro svi članovi veslačke reprezentacije Srbije ispunili su očekivanja na nedavno završenim testiranjima u Beogradu. Očekujem još da Dušan Bogičević i Miljan Vuković, svojim radom i zalaganjem, opravdaju ukazano poverenje i dokažu da nisam pogrešio što sam ih pozvao na reprezentativne pripreme. Osnovni zadatak koji postavljam pred sve članove naše reprezentacije je da pripreme u Tivtu iskoriste za prelazak što većeg broja kilometara na vodi i očekujem od njih da, na brojnim testiranjima koja će uslediti tokom ovih priprema, ostvare predviđene rezultate – izjavio je Nebojša Ilić, selektor veslačke reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  VESLANJE, Reprezentativac Nemanja Nešić umro na treningu

 

Dobre uslove za veslanju u Bokokotorskom zalivu, tokom decembra, iskoristi će i potencijalni kandidati za sastav reprezentacije iz veslačkog kluba „Crvena Zvezda“, koji će u Prčnju trenirati predvođeni trenerom Dušanom Kovačevićem.

 

Boravak naše reprezentacije u Tivtu i priliku da treniraju sa najboljim srpskim veslačima iskoristiće i Nikola Simović i Vuk Matović, juniori „Partizana“ i finalisti prvih Olimpijskih igara mladih.

Povezana vest:  VESLANJE, PRIPREME KANDIDATA ZA SENIORSKU REPREZENTACIJU, Vasić najbolji u Tivtu

 

Sve naše reprezentativce očekuje dvadeset dana intenzivnih treninga pod budnim okom selektora Nebojše Ilića, koji je, još jednom, potvrdio svoju nameru da mesto u reprezentaciji zadrže samo oni veslači koji su ostvarenim rezultatima i požrtvovanim radom to zaslužili.

 

-Svako ko ne ispuni zadate kriterijume za ovo doba godine, ne može se nadati pozivu za sledeće reprezentativne pripreme – izričit je selektor Ilić.