Dobro je po naš tim počelo prvo takmičenje za Svetski kup, koje se održava na regatnoj stazi pokraj Marice u Plovdivu. Dve posade su se direktno domogle finala.

U drugoj od dve kvalifikacione trke dvojaca dva naša čamca su veslali u komšijskim stazama. Uspešniji su bili Martin Mačković i Miloš Vasić, koji su pobedili sa 6.26,90. Igor Đerić i Viktor Pivač su zauzeli peto mesto sa 6.57,92 i moraće u popravnu trku za plasman u finale u subotu (9.54 časova) da u konkurenciji s još četiri tima pojure prva dva mesta.

Povezana vest:  MOS: Zakon isti za sve, plivači neće ispaštati

Finalna trka je u nedelju (10.48). Mačković i Vasić su bili brži od Španaca Haimea Kanaleha Pazosa i Havijera Ordoneza (6.34,66), lanjskih finalista na Svetskom šampionatu u Plovdivu, a ukupno i od svetskih prvaka Martina i Valenta Sinkovića iz Hrvatske (6.32,89). U odlučujuću trku, kao njihovi najbliži pratioci u prvom kvalifikacionom nadmetanju, direktno su otišli i Belorusi (6.39,18).

Jovana Arsić je u skifu bila druga u prvoj od dve kvalifikacionone trke sa 7.37,10, iza Čehinje Miroslave Topinkove Knapkove sa 7.28,50. U finalu će se ogledati u nedelju u 13.07 časova.

Povezana vest:  PRED DRUGI SVETSKI KUP U VESLANJU (HAMBURG, 17-19. JUN 2011), Dve posade Srbije u Hamburgu

Dušan Slavnić se u drugoj polovini staze jedno vreme grčevito borio s finskim takmičarem za treće mesto, poslednje koje je direktno vodilo u polufinale, ali je posustao. Bio je četvrti sa 7.17,96 pa će popodne u repesaž s još četiri učesnika za popunu tri mesta.