Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće na Evropskom prvenstvu u Grupi B protiv Rumunije, Holandije i Rusije, odlučeno je današnjim žrebom u Madjarskoj.
Prva utakmica na šampionatu Evrope igraće se 14. januara protiv Rusije, dva dana kasnije ekipa Dejana Savića igraće protiv Rumunije, a 18. januara sastaće se sa Holandijom.
-Možda bi bilo bolje da je neko od jačih sastava bio u našoj grupi. Sa druge strane sve tri reprezentacije pokazuju napredak i neće biti baš jednostavno. Zna se naš put iz meča u meč i onda od četvrtfinala počinje pravi deo prvenstva i za to moramo da se spremimo – rekao je selektor Savić.

Povezana vest:  PLIVANJE, EP BUDIMPEŠTA, Valerio Kleri pobedio u trci na 25 kilometara

U Grupu A smešteni su Nemačka, Slovačka, Crna Gora i Hrvatska, dok su u Grupi C, Malta, Turska, Španija i Madjarska, a u Grupi D Francuska, Italija, Gruzija i Grčka.

Vaterpolistkinje Srbije će na Evropskom prvenstvu u Budimpešti biti u Grupi A sa Madjarskom, Grčkom, Rusijom i pobednicima susreta Hrvatska – Portugal i Slovačka – Turska.

Ukoliko sve bude kako je najavljeno Srbija će 12. januara igrati sa Grčkom, dan kasnije sa Rusijom. U trećem kolu 15. januara rival je pobednik susreta Hrvatska – Portugal, 17.januara se igra sa Madjarskom, a 19.januara sa pobednikom susreta Slovačka – Turska.

Povezana vest:  VESLANJE, Osvajači medalja iz 11 klubova

U Grupi B su Holandija, Španija, Italija, kao i pobednici susreta Francuska – Ukrajina, Nemačka – Rumunija i Izrael – Švajcarska.

-Zadovoljna sam. Za ulazak medju četiri u grupi borićemo se najverovatnije sa Hrvatskom i Slovačkom. Mislim da imamo izglede. Dobro je da smo izbegli nezgodne Francuskinje a nema ni Nemaca koje su nam bile na startu prvenstaa u Beogradu i Barseloni. Moramo da radimo kako treba i nadam se uspehu – rekla je selektor Dragana Ivković,

Povezana vest:  VESLANJE, OI 2012, Najveći aplauz za poslednjeg veslača