Nikola Stojic i Marko Marjanovic

VESLANJE

Uspešan završetak februarskih priprema srpskih veslača

 

Veslačka reprezentacija Srbije se, nakon skoro tri nedelje priprema u Crnoj Gori, danas vraća u Beograd, gde će naši reprezentativci nastaviti treninge u skladu sa programom rada reprezentacije do početka marta, kada ih očekuje odlazak na nove pripreme.

Vremenski uslovi za treniranje su bili izuzetno dobri, tako da selektor veslačke reprezentacije Srbije, Nebojša Ilić nije krio svoje zadovoljstvo postignutim u Crnoj Gori:

-Osnovni cilj ovih priprema bio je povećanje bazičnih trenažnih sposobnosti članova veslačke reprezentacije Srbije. Vremenske prilike su bile veoma povoljne, što nam je omogućilo čak 13 dana treniranja na vodi. Svi naši veslači su izveslali veliki broj kilometara, uz brojna kontrolna testiranja, tako da mogu biti zadovoljan postignutim na februarskim pripremama.

Povezana vest:  Pripreme veslačke reprezentacije Srbije za novu sezonu

Zdravstveno stanje svih naših reprezentativaca je vrlo dobro, što je bio nužan preduslov da se, u potpunosti, ispoštuje predviđeni program rada, a da kontrolna testiranja daju relevantne rezultate i pokažu pravu sliku trenutnih sposobnosti svakog člana veslačke reprezentacije Srbije.

Svojim rezultatima na pripremama u Crnoj Gori, istakli su se Nikola Stojić i Dušan Bogičević, koji su veslali dubl skul, najbrži dvojac ovih priprema trenirao je u sastavu Goran Jagar i Miloš Vasić, a u stopu su ih pratili Radoje Đerić i Miljan Vuković. Na individualnim testiranjima, najbolje rezultate postigao je Nikola Stojić, dok je Miloš Stanojević ostvario najzapaženiji rezultate među lakim veslačima.

Povezana vest:  Stefanović i Novaković u polufinalu

-Zadovoljan sam radom i požrtvovanjem svih članova veslačke reprezentacije Srbije. Pred nama je predolimpijska sezona u kojoj se ispunjavaju norme za Olimpijske igre. Cilj je zacrtan, od njega nema odstupanja, pet posada naše reprezentacije pokušaće da izbore vize za London 2012. godine.  Naši reprezentativci su potpuno svesni težine zadatka koji se pred njih postavlja i odgovorno pristupaju njegovom ispunjavanju. Cilj je ambiciozan, a očekivanja velika. Međutim, ukoliko svi reprezentativci nastave da pružaju svoj maksimum, siguran sam da rezultat neće izostati i da ćemo se svi zajedno radovati uspesima naših veslačica i veslača u Londonu, sledeće godine – zaključio je selektor Ilić.

Povezana vest:  PLIVANJE, Van der Burg priznao da je koristio nedozvoljeni pokret

Sledeće pripreme veslačke reprezentacije Srbije odražaće se u periodu 04. – 20.03.2011. godine, kada će se deo naše reprezentacije vratiti u Crnu Goru, dok će drugi deo reprezentacije otputovati za Sabaudiju, Italija.