vracar prvi dan

PLIVANJE, Obnovljena saradnja tri saveza

PRVI PLIVAČKI TROMEČ U KRUŠEVCU

 

Ovog vikenda, 09. i 10. aprila, u Kruševcu, na bazenu SC ’’Kruševac’’ održaće se prvi Tromeč 2011 – u plivanju, između Slovenije, Hrvatske i Srbije, u kategorijama Ulazni seniori, Juniori i Kadeti.

Ovo takmičenje okupiće preko 180 plivača iz tri reprezentacije i predstavlja nastojanje obnove saradnje tri saveza bivših republika SFRJ. Inicijativa je potekla od strane Plivačkog saveza Srbije, a sve u cilju jačanja saradnje i dizanja kvaliteta takmičenja u regionu, za kojim imaju potrebe sva tri saveza. Ovo je pionirski poduhvat, koji treba da zaživi i da se održava svake godine u drugoj zemlji učesnica. Očekuje se kvalitetno takmičenje sa mnogo neizvesnih trka.

Povezana vest:  KAJAK, Tomićeviću i Starovićevoj titule prvaka države na pet kilometara

Takmičenje traje dva dana, u dva takmičarska dela, I deo u subotu sa početkom u 18.30h, a II deo održaće se u nedelju sa početkom u 11.30h. Svečano otvaranje održaće se u subotu 09. aprila sa početkom u 18.15h, ulaz za sve posetioce je sloboda.

Na otvorenom prvenstvu Turske, danas je pored Ivana Lenđera, nastupio i Silađi Čaba. Lenđer je sinoć otplivao još jedan sjajan rezultat, u trci 100 metara slobodno i sa pola snage, plivao je probnu trku delfin tehnikom i stigao sedmi u vremenu 53,84, što obećava dobru trku u sutrašnjem nastupu. Silađi Čaba ušao je kao treći u trci 50 metara prsno, i otplivao rezultat 29,29, i sve to pored velikog bola u grlu, kako nezvanično saznajemo radi se o upali krajnika.

Povezana vest:  SVETSKI VESLAČKI KUP U BEOGRADU (3-6. MAJ), Prvi čovek svetskog veslanja pohvalio organizaciju Svetskog kupa

Svoj nastup danas je okončao fenomenalni srpski plivač Velimir Stjepanović, na Otvorenom prvenstvu Novog Zelanda, zauzevši četvrto mesto u disciplini 100 metara delfin, sa vremenom 54,58. Velimir je tako ovo takmičenje okončao sa ukupno osvojene četiri medalje (jedna zlatna, dve srebrne i jedna bronzana) uz to otplivavši četiri nova srpska rekorda, tri juniorska i jedan seniorski.

Povezana vest:  VESLANJE, SP ZA JUNIORE 2013, LITVANIJA, Sva tri srpska čamca u borbi za medalje