Goran_Jagar_i_Milos_Vasic

VESLANJE

Odličan početak sezone – 13 medalja prvog dana Internacionalne regate „Croatia Open“

Trinaest medalja, od čega je pet zlatnih, šest srebrnih i dve bronzane, pripalo je posadama iz Srbije, prvog dana takmičenja na Internacionalnoj regati „Croatia Open“, u Zagrebu, koja je ove godine okupila više od 1500 veslačica i veslača.

Miloš Aleksić i Petar Savin, iz veslačkog kluba „Danubius“, prva su posada iz Srbije koja se popela na pobedničko postolje. Miloš i Petar su ubedljivo trijumfovali u disciplini dvojac bez kormilara za kadete, izveslavši deonicu od 2000 metara za 7:30,14.

Finalna trka u disciplini skif za juniorke donela je čak dve medalje našim posadama. Zorica Mrđa, kadetkinja „Čuruga“, uspela je da osvoji drugo mesto u konkurenciji juniorki, izveslavši trku u vremenu 8:24,63, dok je treće mesto pripalo Nini Jovanović, skifistkinji „Crvene Zvezde“ (8:32,57).

Povezana vest:  Besplatna škola kajaka na Adi Ciganliji i druženje sa reprezentativcima

Prvu medalju reprezentativnim posadama doneo je Aleksandar Filipović, koji je zazuzeo drugo mesto u disciplini skif za mlađe seniore, završivši trku za 7:06,91.

Nemanja Uzanović i Andrija Šljukić, kadeti „Partizana“, ubedljivo su trijumfovali u konkurenciji dubl skulova, izveslavši deonicu od 2000 metara u vremenu 6:51,29, dok je drugo mesto u ovoj disciplini pripalo Petru Vasiljeviću i Urošu Aleksandriću iz „Grafičara“ (6:56,10).

Sa odličnim rezultatatima naše posade nastavljaju i u disciplini dvojac bez kormilara za juniore. Nikola Simović i Vuk Matović, iz „Partizana“, ubedljivo su trijumfovali sa izvanrednih 6:42,97, ispred drugoplasirane posade „Crvene Zvezde“, koja je nastuplia u sastavu Luka Lekić i Luka Miladinović (6:46,40).

Povezana vest:  PLIVANJE, EP BUDIMPEŠTA, Sedmoro srpskih plivača startuje sutra na EP

Marko Jošić i Petar Jovanović, veslači „Čuruga“, pobednici su trke u disciplini dubl skul za juniore (6:54,14).

Finale dvojaca bez kormilara za seniore u potpunosti je pripalo posadama veslačke reprezentacije Srbije. Nakon velike borbe, prvo mesto osvojili su Goran Jagar i Miloš Vasić, sa vremenom 6:28,04, dok su Radoje Đerić i Miljan Vuković zauzeli drugo mesto (6:30,31).

U disciplini dubl skul za kadetkinje, drugo mesto pripalo je Evi Paći i Nataliji Tikvicki, takmičarkama „Palića“ (7:49,32).

Uspešan nastup posada iz Srbije zaokružile su Milica Lugonja, Luna Ugrenović, Nina Jovanović i Jelena Momirov, koje su kao kombinovana posada „Grafičara“, „Begeja“ i „Crvene Zvezde“, osvojile bronzanu medalju u disciplini četverac skul za juniorke (7:04,48).

Povezana vest:  SVETSKI VESLAČKI KUP U BEOGRADU (3-6. MAJ), Prvi čovek svetskog veslanja pohvalio organizaciju Svetskog kupa

-Izuzetno sam zadovoljan rezultatima naših posada prvog dana Internacionalne regate „Croatia Open“. Pobede na otvaranju sezone su nešto što mora radovati svakog selektora. Posebno bih želeo da istaknem uspeh naša dva dvojca, koja su ubedljivo trijumfovala u izuzetno jakoj konkurenciji. Ne mogu biti nezadovoljan ni finalom Nikole Stojića u skifu, dok je možda i najprijatnije iznenađenje prvog takmičarskog dana u Zagrebu izvanredan trijumf „Partizanovog“ juniorskog dvojca bez kormilara. Nikola Simović i Vuk Matović su ubedljivo pobedili u disciplini u kojoj je nastupilo čak 23 posada, ispunivši vremensku normu za plasman na Svetsko prvenstvo  – reči su Nebojše Ilića, selektora veslačke reprezentacije Srbije, nakon završetka prvog takmičarskog dana Internacionalne regate „Croatia Open“.