kayak-34

KAJAK

Srpski dvojac Stanojević i Pajić osvojili bronzu na Svetskom kupu

Reprezentativci Srbije u kajaku Duško Stanojević i Dejan Pajić osvojili su danas bronzanu medalju na Svetskom kupu u Poznanju u disciplini K-2 1.000 metara.

Srpski dvosed je deonicu od 1.000 metara prešao za tri minuta, 28 sekundi i 72 stotinke i tako nastavio sa osvajanjem medalja, pošto je na poslednjem Svetskom prvenstvu, takođe u Poznanju, osvojio bronzu u disciplini K-2 500 metara.

Povezana vest:  KANU, Ukrajinac Čeban osvojio zlato u trci kanua na 200 metara

-Ovo je jako dobar rezultat. Nismo radili na formi, pošto je ovo prolazno takmičenje koje je moglo da pokaže koji su nam trenutni dometi. Momci su imali problem na startu i to nas je koštalo boljeg plasmana. Nismo obavili planirani broj treninga u grupnom čamcu i to se videlo u trci. Sa velikim optimizmom očekujemo naredna takmičenja – rekao je trener Miroslav Aleksić.

Povezana vest:  PLIVANJE, Dva finala i četiri polufinala za srpske plivače na EP u malim bazenima

Zlatnu medalju osvojila je portuglaska postava u sastavu Pimenta i Ribeiro sa 3:26,89, a iza njih bili su Belgijanci Pankuk i Kavenber sa 3:27,56.

Reprezentativac Srbije Marko Tomićević osvojio je peto mesto u disciplini K-1 1.000 metara rezultatom od 3:46,07.

Posada četverca u sastavu Milenko Zorić, Ervin Holpret, Aleksandar Aleksić i Dejan Terzić osvojila je peto mesto u disciplini K-4 1.000 metara sa 3:13,57.

Povezana vest:  VESLANJE, Stojić i Beđik šesti u Lucernu