kayak-34

KAJAK KANU EP KRALJEVO

Sutra otvaranje EP u kajaku na divljim vodama

 

U Kraljevu će svečanim defileom na Trgu srpskih ratnika sutra uveče biti otvoreno 8. prvenstvo Evrope u kajaku i kanuu na divljim vodama, za koje se prijavilo više od 130 takmičara iz 18 zemalja.

Prva takmičenja na stazi “Buk Grmčić”, koja se nalazi na reci Ibar pedesetak kilometara južno od Kraljeva, počinju u sredu od 11 časova u disciplini klasik. U istoj discipline u četvrtak je ekipno takmičenje, a u petak je slobodan dan.

Povezana vest:  Felpsov menadžer: Majkl nije prekršio pravilo

Za vikend je planirana disciplina sprint, najpre u pojedinačnoj konkurenciji, a zatim ekipno.

Prema rečima direktora takmičenja Nebojše Dukića, staza i prostor oko nje su dobro pripremljeni.

-Reprezentacije koje su došle ranije i imale treninge na Buku Grmčić, pohvalno su se izrazile o stazi. Za gledaoce smo proširili tribine, a još ranije smo sredili i toranj za sudije, tako da smo potpuno spremni – rekao je Dukić.

Povezana vest:  Budimpešta domaćin Svetskog prvenstva 2017. godine

On kaže da se reprezentativci Srbije nadaju bar jednoj medalji i to u ekipnom takmičenju u kanuu.

-Najbolji takmičari na divljim vodama dolaže iz Nemačke, Češke, Slovačke i Francuske, ali su među favoritima i Slovenci i Hrvati. Ipak, za našu reprezentaciju nastupaju takmičari koji su porasli na Buku Grmčić, pa u tome vidimo svoju šansu – kaže Dukić.

Povezana vest:  Milorad Čavić zasluženo u finalu

Organizatori evropskog prvenstva u kajaku na divljim vodama su Kajakaški savez Srbije, Ministarstvo omladine i sporta i grad Kraljevo.