vracar prvi dan

PLIVANJE

Leskovački klub najuspešniji na prvenstvu mlađih

 

Plivački klub Sveti Nikola iz Niša osvojio je danas najviše medalja na Prvenstvu centralne Srbije kadeta, omladinaca u apsolutnoj kategoriji, održanom u Leskovcu. Ekipa ovog kluba od 16 muškaraca i sedam devojčica osvojila je ukupno 47 medalja.

Na drugom mestu po broju osvojenih medalja je plivački klub „Crnica“ iz Paraćina – 32 medalje, a na trećem klub „Niš 2005“ sa 23 medalje. Plivački klub Leskovac, domaćin i jedan od organizatora prvenstva, zauzeo je 6. mesto u konkurenciji od ukupno 16. timova.

Povezana vest:  VESLANJE, Srpski aduti u Račicama

Na prvom zvanično održanom takmičenju u Leskovcu učestvovalo je 160 takmičara, a najmnogobrojnija ekipa bila je ekipa plivačkog kluba iz Kraljeva sa 34 plivača, koja se našla na 5. mestu. Organizatori prvenstva su i Plivački Savez Srbije i Savez centralne Srbije.

Predstavnici kluba Leskovac danas su saopštili da će u oktobru u Leskovcu biti održan međunarodni plivački miting sa preko 400 takmičara pod nazivom „Leskovački pobednik“.

Povezana vest:  KAJAK, Održаn Trofej Beogrаdа nа Adi, izborne trke rešile dileme oko sastava reprezentacija za predstojeće EŠ