Cetverac bez kormilara Radoje Djeric, Milos Vasic, Goran Jagar, Miljan Vukovic

VESLANJE

Rekordan broj posada veslačke reprezentacije Srbije na Svetskom kupu u Minhenu

Na I Regati Svetskog kupa, koja se održava 27-29.05.2011. godine, u Minhenu, nastupiće šest veslačkih posada Srbije, što je najveći broj naših reprezentativnih posada, koje nastupaju na jednoj regati Svetskog kupa, u istoriji srpskog veslanja.

Stručni štab veslačke reprezentacije Srbije je, na osnovu ostvarenih rezultata na trkama i kontrolnim testiranjima u dosadašnjem delu sezone, uzevši u obzir i rad i zalaganje u prethodnom pripremnom periodu, doneo odluku da boje našeg nacionalnog tima, u Minhenu, brane:

Povezana vest:  VESLANJE, Srpski čamci direktno u polufinale

1.

M4- Četverac bez kormilara

Goran Jagar, Miljan Vuković,

Radoje Đerić i Miloš Vasić

2.

M2- Dvojac bez kormilara

Nikola Stojić i Marko Marjanović

3.

M2x Dubl skul

Dušan Bogičević i Aleksandar Filipović

4.

LM2- Dvojac bez kormilara za lake veslače

Nenad Babović i Miloš Tomić

5.

LM2x Dubl skul za lake veslače

Miloš Stanojević i Nemanja Nešić

6.

LM1x Skif za lake veslače

Jovan Đuričić

-Reč je o posadama koje su pokazale neophodan kvalitet za nastup na najvažnijim evropskim i svetskim takmičenjima. Svakako su najveća očekivanja od četverca bez kormilara, koji je trijumfovao na svim regatama kako u zemlji, tako i u inostranstvu u dosadašnjem delu sezone. Na ostalim posada je da opravdaju ukazano poverenje i ostvare rezultate, koji će im obezbediti plasman na Olimpijske igre u Londonu, 2012. godine. – reči su Nebojše Ilića, selektora veslačke reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  VESLANJE, SP ZA SENIORE DO 23 GODINE, Ivković: Fenomenalan rezultat Ivane Filipović

Završne pripreme pred nastup na I Regati Svetskog kupa započeće u sredu, 18.05.2011. godine i trajaće do utorka, 24.05.2011. godine, kada naši veslači i stručni štab kreću put Minhena.

Prvoj regati Svetskog kupa u Minhenu će prisustvovati i zvaničnici Veslačkog saveza Srbije, predvođeni Nebojšom Jevremovićem, generalnim sekretarom, kao i Mladen Stegić, novopostavljeni direktor I Regate Svetskog kupa, čiji smo domaćini sledeće godine. Našu delegaciju očekuje niz sastanaka sa Organizacionim komitetom regate u Minhenu, te čelnicima Svetske veslačke federacije (FISA), što će biti izvanredna prilika za razmenu iskustava, ali i potvrdu i kontrolu svega što je do sada učinjeno, kako bi grad Beograd i Republike Srbija I Regatu Svetskog kupa, 2012. godine organizovali na najvišem svetskom nivou.

Povezana vest:  VESLANJE, Stanojević u C finalu