Slika_volonteri

PLIVANJE

Volonteri Srbije pomažu EJP u plivanju

Tim od 145 volontera Srbije angažovan je na Evropskom juniorskom prvenstvu u plivanju, koje se održava u Beogradu do nedelje 10. jula. Sjajna atmosfera i optimizam kojim ovi dečaci i devojčice zrače, ulepšava i pomaže uspešnoj organizaciji.

–  Podrška Evropskom juniorskom prvenstvu u plivanju, u evropskoj godini volonterizma, samo je još jedan dokaz da optimizam, kreativne ideje i energija koju volonteri Srbije poseduju može da doprinesu boljoj realizaciji događaja.  Svojim angažovanjem volonteri dobijaju priliku kako da doprinesu akcijama od šireg društvenog značaja, tako i da steknu praktična iskustva u realizaciji renomiranih događaja – istakla je Krstina Veljović, koordinator u ime organizacije Volonteri Srbije, dodajući da prema procenama EU, oko 100 miliona Evropljana volontira. Volonterizam jača najvažnije evropske vrednosti: solidarnost i socijalnu koheziju. Odgovornost je svakako velika na svakom pojedincu.

Povezana vest:  PLIVANJE, Srpska štafeta u finalu EP

Tokom EJP angažovano je 145 volontera (110 devojčica, 35 dečaka) koji su svojim znanjem i  aktivnostima doprineli organizaciji 38. Evropskog juniorskog prvenstva  u plivanju. Volonteri svojim aktivnostima pokrivaju veliki broj dužnosti, angažovani kao atašei, promoteri, hostese,…

Naš zadatak na EJP je da nosimo korpe sa opremom posle trke plivača. Jako sam srećan i jako mi je lepo što učestvujem u ovom takmičenju. Ja sam inače plivač, srbin iz Japana!  – ponosno je kao iz topa, izjavio Igor Zemunović Genki.

Povezana vest:  VESLANJE, Beogradska internacionalna regata „Trofej Beograda 2011” tokom vikenda na Savskom jezeru