caba_siladji_plivanjePLIVANJE

SP 2011, ŠANGAJ

Stjepanović i Šorak rekordno, Silađiju polufinale

Plivačka seniorska reprezentacija Srbije ostvarila je fenomenalne rezultate u jutrošnjim kvalifikacijama na Svetskom prvenstvu u Šangaju. Dva seniorska rekorda i jedno polufinale.

Prvi je nastupio Silađi Čaba na 50 m prsno i ostvario odličan rezultat 27,93 vredan 14. mesta i još jednog polufinala, ukupno trećeg za srpski tim. Zatim nakon njega u bazen na 200m delfin skače Velimir Stjepanović i od samog starta odlučnim plivanjem ostvaruje fenomenalan rezultat, novi seniorski rekord Srbije 1:57,40 i 19. mesto, i za samo 37 stotih mu izmiče prvo svetsko seniorsko polufinale.

Povezana vest:  KAJAK, Zlato za srpski dvojac u Segedinu

– Krenuo sam snažno od samog starta, imao sam još snage, ali ne znam kako nisam mogao da je izvučem. Trebala mi je na poslednjih pedeset metara, moglo je da bude ispod 1:57 i sigurno polufinale, ali stvarno ne mogu da budem nezadovoljan, dao sam sve od sebe, postavio sam novi seniorski rekord Srbije – rekao je najmlađi član srpskog tima, sedamnajstogodišnji Velimir Stjepanović.

Povezana vest:  Bonuči suspendovan na dve godine zbog dopinga

A onda šlag na tortu, fenomenalno plivanje Stefana Šorka na 800 m slobodno, i još jedan seniorski rekord u vremenu 8:14,45 koji je bio dovoljan za 36. mesto.

– Krenuo sam snažno i dugačko, kontrolisao sam trku do gotovo 600 metara, ali mi je ponestalo snage za bolji rezultat i jači finiš. Postavio sam novi seniorski državni rekord, popravio sam svoje vreme za osam sekundi, jako sam zadovoljan – rekao je u dahu Stefan Šorak.

Povezana vest:  Kou: Felps nije najveći olimpijski šampion svih vremena

Mora se napomenuti da su ovo prvi nastupi Velimira Stjepanovića i Stefana Šorka na svetskim prvenstvima u velikim bazenima i pred njima je sjajna budućnost, kao i za srpsko plivanje. U popodnevnom delu očekuje nas nastup Silađi Čabe u disciplini 50 m prsno. Silađi nastupa u prvoj polufinalnoj grupi u prvoj stazi u 12.19h po srpskom vremenu.