Stanojevic-pajic-K2

KAJAK-MIRNE VODE

Objavljen spisak za prvenstvo sveta u Segedinu

Stručni štab KSS objavio je spisak učesnika predstojećeg šampiomata Sveta koje se održava  u Mađarskoj. „Orlove“ će na najvećoj i najznačajnijoj kajkaškoj smotri ove godine predstvljati 23 reprezentativca koja su prijavljena u 17 disciplina od čega je 11 iz olimpijskog programa.  U Segedinu se ispunjavaju olimpijske norme za odlazak 2012. godine na Igre u London. Reprezentaciju Srbije u ženskoj konkurenciji predstavljaće sedam imena :Antonija Panda, Renata Major-Kubik, Marta Tibor (Dunav), Antonija Nađ (Vojvodina), Olivera i Nikolina Moldovan (BSK) i Nataša Petrić (Pančevo). Reprezentativke Srbije veslaće u sedam disciplina, četiri olimpijske.

Povezana vest:  KAJAK, Torubarovu i Pajiću srebro na EŠ

U sastavu muškog dela repezentacije nalazi se 16 momaka: Marko Tomićević (Zemun), Dragan Zorić, Ognjen Filipović, Dušan Ružičić (Zmaj), Milan Đenadić, Aleksandar Aleksić,Dejan Pajić, Duško Stanojević,  Dejan Terzić, Ervin Holpert (Zorka), Jovo Mandić (Liman), Milenko Zorić (Sintelon), Milenko Našagaćin (BSK), Marko Novaković (Bečej), Miroslav Molnar (Pančevo), Goran Cvitanović (Zabrežje). Najbolji seniori Srbije veslaće u 10 disciplina, 7 iz olimpijskog programa.

Povezana vest:  Felps oborio nacionalni rekord na 200 jardi leptir

Stručni štab na planetarnoj smotri mirnovodaša u Segedinu predvodi selektor Miroslav Rodić (Sintelon) sa saradnicima: Janošom Pandom (Dunav), Miroslavom Tomićem (Liman), Draganom Plavšićem (BSK) i Miroslavom Aleksićem (Zorka).

Mirko Nišović predsednik KSS  pozvao je predstavnike Olimpijskog komiteta na čelu sa Vlade Divcom kao i predstavnike MOS-a, ministarku za omladinu i sport Snežanu Samardžić-Marković da budu gosti KSS i prisustvuju ovom događaju.

Povezana vest:  PLIVANJE, EP BUDIMPEŠTA, Mađarski plivači Čeh i Hošzu osvojili zlatne medalje

Svetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama održaće se u Segedinu od 17. do 21. avgusta.