beogradska_regata

Beogradska regata u nedelju, 14. avgusta

 

Tradicionalna „Beogradska regata“ na Savi biće održana u nedelju, 14. avgusta, saopšteno je danas iz Gradske uprave. Start treće po redu regate biće na Makišu, u 11 sati, a cilj na kupalištu Ada Ciganlija, najavio je danas predstavnik organizatora regate Bojan Lazić.

Na regatiu mogu da učestvuju svi koji imaju neko plovilo, ako plate 200 dinara za registraciju učešća po osobi, dok rezervacija za učesnike bez plovila košta 500 dinara, rekao je Lazić. Regata će imati i sportsko-rekreativni deo, u sklopu koga će biti organizovana trka „head to head“ i turnir odbojke na pesku, kako bi se građani animirali da siđu na reke, ali i kako bi se turistima i posetiocima prestonice prikazale lepote Beograda i rafting kao sport, naveo je Lazić.

Povezana vest:  Jedan dvojac i Arsićeva u skifu direktno u finale Svetskog kupa u Plovdivu

Beogradska regata biće održana pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Beograda, a manifestaciju su podržali i gradski Sekretarijat za saobraćaj i Sekretarijat za sport i omladinu, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija““, JVP „Beogradvode“ i JP „Ada Ciganlija“.