milorad_cavic

PLIVANJE
Sedam medalja za srpske plivače na Svetkom kupu u Berlinu
 
Posle sjajnih izdanja i blistavih rezultata, naši plivači ostali su bez finala drugog dana na Svetskom kupu u Berlinu. Ovim nastupom srpski plivači završili su svoj nastup u seriji Svetskog kupa i sa osvojenih ukupno sedam medalja: jednom zlatnom, tri srebrne i tri bronzane, postavili srpsko plivanje u sam svetski vrh. Ovo je ujedno i najbolji nastup i uspeh srpskog plivanja do sada u Svetskom kupu.
Stefan Šorak, mladi srpski plivač, nekako je navikao ovih dana srpsku javnost na medalje u disciplini 1500 slobodno. Ovaj put Stefan Šorak po prijavljenom vremenu, nije bio u finalu njegove discipline, te je otplivao dosta slabije i sa vremenom 15:30,51, što je 26 sekundi lošije od rezultata koji je isplivao pre samo par dana u Moskvi, kada je i trijumfovao u ovoj disciplini, zauzeo je drugo mesto u kvalifikacijama, a to je u ukupnom plasmanu bilo dovoljno za sedmo mesto.
– Kada se rade prijave plivača i njihovih najboljih vremena za Svetske kupove, to se radi mnogo ranije pre samih takmičenja, gotovo mesec dana pre. U trenutku same prijave Stefan Šorak je imao najbolji isplivan rezultat gotovo blizu 16 minuta! Prijavljen je sa projektovanih 15:29,17 i sa tim rezultatom je otišao na seriju takmičenja Svetkog kupa. Novi Državni rekord koji je Stefan isplivao iznosi fenomenalnih 15:04,07!? Verujem, da bi Stefan, da je plivao u večernjem finalu, a ne u jutarnjim kvalifikacijama, ušao u borbu za najviši plasman i osvajanje još jedne medalje za Srbiju – objasnio je Vladimir Anušić, generalni sekretar Plivačkog saveza Srbije.
Naš najmlađi plivač Velimir Stjepanović nastupio je u disciplini 100 delfin i zauzeo 21. poziciju sa vremenom 54,28. Naš najbolji plivač Milorad Čavić, zbog zdravstvenih problema, nije nastupio u disciplni 100 metara delfin. Miroslava Najdanovski u jutrošnjim kvalifikacijama, nastupila je u disciplini 100 slobodno i sa rezultatom 55,72 podelila 29. mesto sa mladom ruskinjom Veronikom Popovom.
U nastavku sezone naše plivače očekuju dva veoma značajna nastupa, na Srbija Gran Priju koji se održava od 10. do 13. novembra u Zrenjaninu i Evropskom prvenstvu u malim bazenima od 8. do 11. decembra u poljskom gradu Šćećin.корд (незваничн- 2. место

Povezana vest:  PLIVANJE, Srbija bez finala u miks štafeti 4x100 slobodno