jedrenje_ada
JEDRENJE
AJK Beograd pobednik „Trofeja Beograda 2011“
 
Akademski jedriličarski klub Beograd (AJK) ukupni je pobednik “Trofeja Beograda 2011”, poslednje ovogodišnje regate za najmlađe jedriličare u klasi Optimist, održane tokom vikenda na Savskom jezeru.
Na kraju jedriličarske sezone i poslednjoj regati u klasi Optimist učestvovalo je 80 takmičara iz devet srpskih klubova, a 56 ih je uspešno završilo takmičenje.
Prvenstvo Beograda održano je u četiri starosne kategorije, za devojčice i dečake do 12 i starije od 12 godina. Kod starijih, najbolje plasirana devojčica je Ivona Kosor iz AJK-a, a prvi kadet je Predrag Jović iz belocrkvanske Panonije.
Trofej u konkurenciji devojčica do 12 godina osvojila je Lena Puletić iz JK Gemaks, dok je kod mlađih dečaka najuspešniji Marko Petković iz AJK-a.
Ekipno, AJK Beograd je bio najuspešniji ispred Gemaksa i novobeogradskog Povetarca.
“Vetra je u subotu bilo malo više, ali je i danas bilo dovoljno. Održali smo ukupno četiri trke. Mi smo kao organizatori zadovoljni, deca su jedrila, najbolji dobili nagrade i ostaje samo da im poželimo “Dobar vetar!“ do sledeće sezone”, izjavio je glavni sudija Dragan Knežević.
Pored pehara i medalja, organizatori su tradicionalno poklonili još dvadesetak nagrada. Tako su najuspešniji mališani nagrađeni plamencima (pokazivačima vetra), ispolcima, lopaticama-veslima, rukavicama i drugim delovima opreme za jedrenje.
Nagrade je uručio stručni saradnik u Sekretarijatu za sport i omladinu grada Beograda Dragan Chirić, koji je i član Komisije pri Sportskom savezu Beograda za organizaciju takmičenja pod imenom Trofej Beograda.
Trofej Beograda poslednja je takmičarska regata u 2011. godini, po kalendaru Jedriličarskog saveza Srbije.
Povezana vest:  VESLANJE, Juniorski četverac sa kormilarom bez odličja za svega 11 stotinki