veslanje_revitaVESLANJE

U SPORT KAFEU POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI VESLAČKOG SAVEZA SRBIJE I KOMPANIJE „ALTAMED“

Sa „Revitom” do Igara u Londonu 2012.

 

U beogradskom „Sport kafeu“ danas je potpisan ŠProtokol o saradnji između veslačkog saveza Srbije i komapnije „Altamed“. Veslački savez spada u grupu najuspešnijih u Srbiji, a komapnija „Altamed“ je poznata kao proizvođač prirodnog energetskog napitka „Revita“.

Nebojša Jevremović, generalni sekretar VSS, je govoreći o saradnji između ostalog istakao:

Normalno je da se veslawe, kao jedan od najuspešnijih sportova u Srbiji, povezuje sa kvalitetnom kompanijom kakva je „Altamed“, proizvođač „Revite“. Verujemo da će ovaj energetski napitak dosta pomoći našim veslačima pri oporavku tokom priprema za takmičenja koja nam predstoje i na kojima žele da zadrže visok nivo kvaliteta. Ovaj Protokol o saradnji potpisan je zaključno sa Olimpijskim igrama u Londonu, a ja verujem da ćemo uz pomoć „Revite” uspeti da nastavimo sa postizanjem još boljih rezultata. Onda bi i saradnja mogla duže da traje.

Mirjana Rošul, direktor kompanije „Altamed“, je dodala:

Uvek smo se trudili da zdravlje i energiju promovišemo sa najboljima. „Revita” je prirodan energetski napitak i zadovoljstvo nam je da smo se sada povezali sa mladim i uspešnim sportistima kakvi su veslači. Ono što je žeqa svih nas u kompaniji „Altamed“ je da doprinesemo da na Olimpijskim igrama u Londonu, ali i svim ostalim takmičenjima koja će im prethoditi ,naši veslači budu za zaveslaj brži od konkurenata.

Povezana vest:  SKOKOVI U VODU, EP MAĐARSKA, Srpske takmičarke bez finala

Lekar reprezentacije Srbije dr Milan Babić je govoreći o kvalitetima i prednostima „Revite“ naglasio:

Pre nekoliko godina smo koristili „Revitu” i imamo pozitivna iskustva sa tim proizvodom. Tada smo imali i određene primedbe, a koliko sada vidim one su usvojene. Zašto je „Revita“ tako bitna? Ovaj napitak pomaže pri brzom oporavku posle treninga u toku priprema i posle trka tokom takmičenja i to je njegov najveći značaj. Posebno jer je reč o potpuno prirodnom energetskom napitku na bazi matičnog mleča. Zadovoljstvo mi je što ćemo ga koristiti u naredne dve godine jer sam uveren da će nam pomoći u ostvarivanju što boljih rezultata.

Na konferenciji za medije bilo je reči i o završetku priprema veslača u Tivtu. U proteklom periodu najbolji veslači naše zemlje su se u četiri navrata u Tivtu pripremali za sezonu koja ih očekuje. Te pripreme su, po rečima Nebojše Jevremovića, pomogli Olimpijski komitet Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, kao i brojni sponzori kojima Veslački savez duguje veliku zahvalnost.

Povezana vest:  SKOKOVI U VODU, Preko sto skakača na „Trofeju Beograda"

Nebojša Ilić, selektor reprezentacije, se osvrnuo na dosadašnji pripremni period:

Pripreme za sezonu koja je pred nama počeli smo još u decembru. To je podrazumevalo četiri ciklusa priprema u Tivtu koji se pokazao kao odlična baza. Pripreme za novu sezonu počelo je 20 veslača, a na završni rad u italijanskom gradu Sabaudi povešću njih 13 koji su se do sada najviše zalagali, ostvarili dobre rezultate i nametnuli se dobrom formom. Ostvareno kroz test trke sa reprezentacijom Slovenije i dela selekcije Hrvatske daje zadovoljavajuću sliku i pravo na optimizam, ali je jasno da  će prva tri takmičenja u Zagrebu, Italiji i Nemačkoj pokazati koliko su veslači Srbije zaista spremni u ovom trenutku. U dosadašnjem delu priprema najbolje rezultate u skifu i dvojcu zabeležili su  Marko Marjanović i Nikola Stojić, a kod lakih veslača četverac koji je osvojio i evropsku medalju. Očekujem da će posle rada koji nam predstoji, a tokom koga ćemo trenirati sa selekcijama Nemačke i Austrije, spremnost svih kandidata za selekciju biti još bolja.

Povezana vest:  PLIVANJE, Stjepanović šesti u finalu SP u Dohi

Nikola Stojić i Marko Marjanovižć su najpre istakli zadovoljstvo saradnjom sa „Revitom“, a potom gotovo jednoglasno ocenili dosadašnje pripreme:

– Pripreme su bile kvalitetne i duge. Zajedno smo od 1. decembra i za tri meseca smo „nakupili“ oko 60 dana treninga, ali je to odlična podloga za sezonu koja nas očekuje. Prognoze su nezahvalne, ali je jasno da nam je cilj da ponovimo i poboljšamo ostvareno u prethodnoj godini. Sada imamo veću grupu kvalitetnih i mladih veslača. Konkurencija je oštrija, a to može samo doprineti boljim rezultatima.

Putnici za Italiju

Završne pripreme za narednu sezonu održaće se u italijanskom gradu Sabaudi od 7. do 17. marta. Prisustvovaće im 13 veslača.

To su: Marko Marjanović, Nikola Stojić, Radoje Đerić, Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković, Luka Đorđević, Igor Lucić, Dušan Bogučević, Miloš Tomić, Nenad Babović, Miloš Stanojević i Nemanja Nešić.

U Stručnom štabu su nebojša Ilić, Oleksandr fedotov, Dejan Guslov, dok će u medicinskom timu biti dr Milan Babić i fizioterapeut Branko Todorović