becej_bazen

Potpisan ugovor o budžetu između Ministarstva za omladinu i sport i Plivačkog saveza Srbije
Tridesetsedam miliona za plivanje u 2012. godini
 
Ministarstvo za omladinu i sport i Plivački savez Srbije, zvanično su potpisali ugovor o budžetu za 2012. godinu u iznosu od 37 miliona dinara za finansiranje redovnog programa saveza. Svoje potpise stavili su, u ime Ministarstva omladine i sporta, Ministar Snežana Samardžić – Marković i u ime Plivačkog saveza Srbije, predsednik Slobodan Bokanić.
-Svakako imponuje činjenica da smo prepoznati kao značajan savez, kada su u pitanju finansiranja za ovu godinu. Sa ovim sredstvima, uz saradnju sa Olimpijskim komitetom Srbije, bićemo u mogućnosti da u olimpijskoj godini omogućimo našim plivačima uslove za nesmetan rad kako bi na najvećim takmičenjima ostvarili zapažene rezultate. Na taj način bi imali odličnu atmosferu pred Igre u Londonu na kojima se kao i svi nadamo medalji – istakao je Slobodan Bokanić, predsednik Plivačkog saveza Srbije.
Naši najbolji plivači sa uvećanim budžetom od dva miliona  dinara, svakako će imati mogućnost da se na najbolji način pripremaju za najvažnije takmičenje ove sezone. Tokom ove godine najvažniji megdani za seniore su svakako Olimpijske igre, a potom Svetsko prvenstvo u Istanbulu za male bazene i Evropsko u Belgiji. Najbolji juniori imaće priliku da se dokažu na Juniorskom prvenstvu Balkana, koje se održava u Kruševcu, kao uvertira pred Evropsko juniorsko prvenstvo u Belgiji.
-U ovoj godini, konačan cilj je plasman što više plivača na Olimpijske igre i osvajanje medalje. Takođe, ovim sredstvima Plivački savez Srbije imaće mogućnost da pojača rad sa mlađim kategorijama, a dodatna sredstva i novac od eventualnih sponzora i donatora, koje ovom prilikom pozivam, iskoristićemo za što kvalitetniji razvoj plivanja u našoj zemlji – dodao je Bokanić, dodajući da će resorno ministarstvo pored redovnih programa, dodatno finansirati kampove, stipendije i nacionalna priznanja.
Plivački savez Srbije u Kruševcu na gradskom plivalištu, ove godine ugostiće najbolje juniore Balkana, 28. i 29. aprila 2012. godine, gde će se održati Juniorsko prvenstvo Balkana u plivanju, za koje su uveliko počele pripreme.

 

Povezana vest:  Velimir Stjepanović treći na Svetskom kupu u Dubaiju