velimir_stjepanovic (2) 

PLIVANJE
Odličan prvi dan kvalifikacija za srpske plivače
STJEPANOVIĆ I ŠORAK U FINALU
 
Srpski plivači Velimir Stjepanović i Stefan Šorak, uspešno su startovali prvog dana kvalifikacija na ’’ British Gas ’’ otvorenom prvenstvu Velike Britanije u Londonu, plasiravši se kao drugi i treći u finale ’’ stranaca ’’ discipline 400 metara slobodno.
Prvog dana Otvorenog prvenstva Velike Britanije u Londonu, izborena su dva finala za srpske plivače i to od strane najmlađih, 18-ogodišnjeg Stjepanović Velimira i 19-ogodišnjeg Šorak Stefana. Odlično su plivali u jutarnjim kvalifikacijama, Stjepanović je izborio sedmo mesto ukupno, a drugo među stranim plivačima sa rezultatom 3:53, 24, dok je Šorak zauzeo trinaesto mesto ukupno i treće među stranim plivačima, sa svojim najboljim vremenom 3:55,85. Finale ’’stranaca’’ predstavlja finale za plivače koji nisu iz Velike Britanije, budući da je na ovom prvenstvu prisutno trideset gostujućih reprezentacija.
– Prilično sam zadovoljan kako su obojica plivali, ovo su dobri rezultati za jutarnje kvalifikacije. Očekujem da u večerašnjem finalu plivaju bolje, uz par malih tehničkih korekcija, naročito kod Stefana – rekao je Christopher Tidey, trener naših plivača.
Posle jučerašnjeg sastanka delegata, koji je bio izuzetno posećen, ne samo od delegata klubova i zemalja učesnica, već i od strane najviših zvaničnika FINA-e, svetske plivačke organizacije. Ovo takmičenje je za organizatore, ujedno i generalna proba plivačkog dela takmičenja na predstojećim Olimpijskim igrama.
– Molimo vas za najveću moguću saradnju, ukažite nam na greške, iznesite sve moguće primedbe, ako ih bude bilo, jer želimo da imamo ovog leta najbolje organizovane Olimpijske igre ikad. Imamo prijavljeno blizu 850 takmičara, što je ujedno očekivan i propisan broj plivača na ovogodišnjim igrama, stavljamo se u situaciju kao da su ovo Olimpijske igre. Što se tiče gledalaca, prodato je pet hiljada karata, a ovaj kompleks ima mogućnost da ugosti sedamnaest – napomenula je Charlote O’Neill  – Aquatics Manager.
Drugog dana ’’Otvorenog prvenstva Velike Britanije’’ u bazen će skočiti najbolja srpska plivačica Nađa Higl, koja će u kvalifikacijama tražiti svoje mesto u finalu discipline 100 metara prsno. Pored nje, nastupiće takođe Velimir Stjepanović i Stefan Šorak u disciplini 200 metara slobodno.
издвојене резултате Стјепановића у прилогу вести.  делфин – Стјепановић 0:25.83 – 12. ме

 

Povezana vest:  VESLANJE, Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda 4 i 5. maja