milorad_cavic_3

Čavić srebrni na 100 metara leptir u Londonu

 

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić osvojio je večeras srebrnu medalju u disciplini 100 metara leptir na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije u Londonu. Čavić je u finalnoj trci preplivao tu deonicu za 52,21 sekundi, 14 stotinki sporije od pobednika Poljaka Konrada Černijaka (52,07). Treće mesto zauzeo je Dinko Jukić iz Austrije rezultatom 52,73.

Povezana vest:  VESLANJE, Srpskim veslačima srebro i bronza na Svetskom kupu

Velimir Stjepanović, koji je u ponedeljak na 200 metara leptir osvojio zlatnu medalju i olimpijsku vizu za Igre u Londonu, nije bio uspešan na upola kraćoj stazi. U kvalifikacijama je rezultatom 54,12 sekundi imao ukupno 14. vreme i nije se plasirao u finale. Osamnaestogodišnji Stjepanović je prethodno na prvenstvu u Londonu još osvojio zlato na 200 metara slobodno i srebro na 400 metara slobodno.

Povezana vest:  Podrška Ministarstva plivačima na SP u Šangaju, POSETA MINISTARKE JEDNOM OD POSLEDNJIH TRENINGA PRED POČETAK SVETSKOG PRVENSTVA

Sutra će na prvenstvu Velike Britanije plivati još jedan predstavnik Srbije, Stefan Šorak, koji će pokušati da se domogne finala na 1.500 metara slobodno.