Marko_Marjanovic

VESLANJE
Marjanović pobedio Slovenca Špika, a Vasić Hrvata Vekića u kvalifikacijama skifa na internacionalnoj regati u Hrvatskoj
 
Zapaženi rezultati naših veslača prvog dana Internacionalne regate u Zagrebu „Kroacija opena 2012“. – Sve tri medalje u juniorskoj konkurenciji dvojca bez kormilara osvojili veslači Partizana
Prvog dana (14. april 2012) Internacionalne regate u Zagrebu „Kroacija opena 2012“ srpski veslački reprezentativci ostvarili su zapažene rezultate. U finalu skifa Marko Marjanović je s vremenom 7:09.82 osvojio četvrto, a Miloš Vasić s 7:11.68 peto mesto. U ovoj disciplini prva tri mesta i medalje osvojili su Martin (Hrvatska), Sinković (Hrvatska) i Taimso (Estonija). Dušan Bogićević je s vremenom 7:15.65 tirjumfovao u B finalu skifa u kojem je Aleksandar Filipović osvojio peto mesto s 7:24.84.
U kvalifikacijama discipline skif u kojoj se prijavilo čak 35 čamaca, najbolji su se pokazali Marko Marjanović i Miloš Vasić koji su trijumfovali u svojim grupama i tako obezbedili direktan plasman u finale. Marjanović je u trećoj grupi kvalifikacija s vremenom 7:15.42 prošao kroz cilj prvi ispred i Slovenca Luke Špika (7:19.50), olimpijskog pobednika iz Sidneja 2000, svetskog prvaka iz Minhena 2007… Treće mesto zauzeo je naš veslač Dušan Bogićević s vremenom 7:20.06. Vasić je s vremenom 7:07.32 trijumfovao u četvrtoj grupi kvalifikacija ispred odličnog veslača Hrvatske Marija Vekića. Četvrti naš veslač koji je 24. aprila stratovao u kvalifikacijama skifa Aleksandar Filipović bio je s vremenom 7:20.38 drugi u prvoj grupi kvalifikacija.
U kvalifikacijama dvojca bez kormilara nastupili su Nikola Simović i Vuk Matović. Naš perspektivni dvojac, koji je u Zagrebu dobio priliku da se oproba u seniorskoj konkurenciji iako je po godinama tek zakoračio u kategoriju mlađi seniori, bio je treći u drugoj grupi kvalifikacija s vremenom 7:00.59 i tako se plasirao u finale. U popodnevnom finalu s vremenom 7:02.62 naš dvojac je bio šesti od sedam posada.
– Sve u svemu možemo da budemo zadovoljni nastupom naših veslača u Zgerbu. U skifu je bilo prijavljeno mnogo veslača tako da je za plasman u finale trebalo da se pobedi u grupi. Marjanović i Vasić su uspeli u tome iako su za protivnike imali po rejtingu bolje veslače Sloveca Špika i Hrvata Vekića. Samim plasmanom u finale su zabeležili odličan rezultat ali su imali iscrpljujuće trke. Što se tiče dvojca bez kormilara ova sezona mui je prva otako su postali mlađi seniori. Što u kvalifikacijama što u finalu protiv sebe su imali seniore sa olimpijskim stažom pa i sam plasman u finale jeste dobar rezultat – kazao je trener reprezentacije Aleksandar Ivković.
Svoj dan u Zagrebu imali su naši juniori. U finalu discipline dvojac bez kormilara prva četiri mesta osvojile su posade iz Srbije. Zlato s vremenom 7:03.79 osvojili su Lončarević i Šljukić (Partizan), srebro (7:07.04) Došljak i Marinkovski (Partizan), bronzu (7:13.23) Krlović i Pejanović (Partizan), dok je četvrto mesto (7:17.11) pripalo Stanišiću i Đorđeviću (Smederevo).

 

Povezana vest:  PLIVANJE, Međunarodni miting mladih plivača u subotu i nedelju u „Vračaru”