dvojac bez kormilara1

REGATA U MAĐARSKOJ (28-29. APRIL)

Sa samo dva seniora u Segedin

 

U subotu i nedelju, 28. aprila i 29. aprila 2012, u Mađarskoj će biti održana tradicionalna internacionalna regata na kojoj će našu zemlju predstavljati veliki broj veslača. Ipak, stručni štab srpske veslačke reprezentacije je odlučio da nas u seniorskoj konkurenciji predstavljaju samo Dušan Bogićević i Aleksandar Filipović, dok će ostatak najboljih veslača nastaviti da se priprema na Srebrnom jezeru za Prvi svetski kup koji će se od 4. do 6. maja održati na Savskom jezeru (Ada Ciganlija). Pored Bogićevića i Filipovića, koji će kao na nedavnoj Internacionalnoj regati u Zagrebu prvog dana takmičenja u Segedinu veslati u skifu a drugu u dubl skulu, put Mađarske je otputovao i veliki broj juniora i kadeta.

Povezana vest:  Torpov menadžment demantuje da je on na rehabilitaciji

Trener reprezentacije Aleksandar Ivković, koji će biti na licu mesta, kazao je pred odlazak u Mađarsku da se u juniorskoj konkurenciji naviše očekuje od četvorice veslača Partizana Andrije Šljukića, Igora Lončarevića, Aleksandra Marinkovskog i Bojana Došljaka.

– Kao i u Zagrebu Šljukić, Lončarević odnosno Marinkovski, Došljak će prvog dana veslati u dvojcu bez kormilara a drugog dana u četvercu bez kormilara. Prva mesta i medalje u obe discipline za ovu četvoricu veslača se samo po sebi nameću kao jedini cilj a iskreno se nadam da će ponoviti uspeh iz Zagreba kada su bili superiorni u svojim trkama. Ipak, za pomenuti kvartet regata u Segedinu će biti samo poslednja značajna provera pred mnogo jaču juniorsku regatu u Minhenu koja će se održati u terminu Prvog svetskog kupa u Beogradu. Brusimo formu za Minhen, gde će biti najjača konkurencija kada su u pitanju juniori, i upravo u Nemačkoj bi trebalo da pokažu svoju pravu vrednost – istakao je Ivković i dodao – Juniorske i kadetske reprezentacije još nisu formirane pa će svi veslači koji nastupaju u Segedinu nastupati u „dresu“ svojih klubova. Pomno ćemo pratiti rezultate svih i videti kako napreduju stvari nakon regate u Hrvatskoj na kojoj smo, takođe, nastupili u velikom broju.

Povezana vest:  KAJAK, Rodić: Očekujem šest do sedam viza za Rio

Kada je reč o seniorima Bogićeviću i Filipoviću, uz ogradu da on nije njihov trener, Ivković je kazao:

– Od ove dvojice seniora u Segedinu očekujemo da, u svakom slučaju, poboljšaju utisak iz Zagreba kada su došli do B finala u skifu i kada su osvojili bronzu u dubl skulu. Njih dvojica su kandidati za sastav najjače reprezentacije i od učinka u narednom periodu zavisiće da li će se izboriti svoje mesto u timu.

Povezana vest:  PLIVANJE SP ŠANGAJ, Higl: Možda mogu još brže u finalu