Iva Obradovic

Iva Obradović na korak od plasmana u London

 

Najbolja srpska veslačica Iva Obradović na korak je od plasmana na Olimpijske igre u London, pošto se danas kao trećeplasirana plasirala u finale skifa. Obradovićeva je osvojila drugo mesto u svojoj polufinalnoj trci sa vremenom 7:37,99 i imaće velike šanse da postane član olimpijskog tima Srbije, jer će četiri najbolje iz finalne trke izboriti vizu za London. Finalna trka na programu je sutra od 17.10 sati.

Povezana vest:  Veslanje, U SUSRET MEĐUNARODNOJ REGATI „MEMORIJAL PAOLO D'ALOJA”

Nažalost, Marko Marjanović nije uspeo da se dokopa finala muškog skifa, pošto je osvojio četvrto mesto u svojoj polufinalnoj trci i ostao prvi ispod crte sa vremenom 7:02,69.

-Iva Obradović je odveslala jednu solidnu trku, ali ukoliko želi da se plasira u London sutra u finalu mora da pruži svoj maksimum. Marjanović je napravio kiks sredinom trke, mnogo zaostao za rivalima, pa je uprkos najboljem vremenu u poslednjih 500 metara ostao prvi ispod crte za finale – izjavio je selektor Srbije Nebojša Ilić.

Povezana vest:  Felps najavio da se neće takmičiti posle 30 godine

Danas u 17.50 na stazu izlazi četverac bez kormilara za lake veslače – Nenad Babović, Miloš Tomić, Nemanja Nešić i Miloš Stanojević, koji će u finalnoj trci pokušati da Srbiji donese prvu olimpijsku vizu u Lucernu, a treću ukupno, pošto su se prošle godine na šampionatu sveta na Bledu u London plasirali teški četverac i dvojac bez kormilara.

Povezana vest:  Na SP Segedinu intonirana nacistička himna