cetverac bez kormilara-bled_2011

Laki četverac Srbije bez olimpijske vize

 

Veslačka posada lakog četverca Srbije nije uspela da se plasira na Olimpijske igre pošto je danas u Lucernu, u finalnoj trci kvalifikacione regate, zauzela četvrto mesto rezultatom 6:05,25 minuta. Nenad Babović, Miloš Tomić, Nemanja Nešić i Miloš Stanojević silovito su započeli bitku za London i bili su u vođstvu na polovini trke. Međutim, posustali su i u poslednjih 500 metara kao četvrtoplasirani nisu imali snage da poprave plasman.

Povezana vest:  KAJAK, Vladimir Torubarov i Dejan Pajić osvojili još jedno srebro

Prva dva mesta i olimpijske vize osvojile su posade SAD (6:01.85) i Holandije (6:01.99) ispred Novog Zelanda (6:03.31), Srbije, Španije (6:11.68) i poslednjeplasiranog Brazila (6:22.91).

-Nemam šta da zamerim našim momcima. Ostali su bez olimpijske vize koje nisu uspele da se domognu još mnoge veslačke sile. Krenuli su oštro od početka, vodili sve do poslednjih 800 metara, ali nisu uspeli da izdrže do kraja u tako jakom ritmu, što su protivnici iskoristili – izjavio je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Povezana vest:  PLIVANJE SP ŠANGAJ, Australijanac Magnuson pobedio na 100 metara slobodno

U sredu se završava kvalifikaciona regata u Lucernu, a jedinu olimpijsku vizu za našu zemlju pokušaće da osvoji Iva Obradović. Ona će za jedno od prva četiri mesta koja vode u London veslati od 17,10 časova u finalu skifa sa čamcima Estonije, SAD, Danske, Australije i Irske.