ibar_kup-najava

KAJAK KANU
Elita na Ibru
 
U prethodne dve godine Kraljevo se pokazalo kao dobar domaćin u ogranizaciji velikih evropskih takmičenja u kajaku (juniorski EŠ 2010, seniorski EŠ 2011). Tako će ove godine imati tu čast da ugosti kajakaše na divljim vodama, ovoga puta iz celog Sveta. KSS je domaćin, sutra i prekosutra, prvog i drugog kola  svetskog KUP-a u spustu. Na stazi „Buk Grmčić“ na Ibru koja se nalazi pedesetak kilometara uzvodno od Kraljeva okupiće se oko 100 takmičara iz 15 zemalja.
Selektor Milan Mandić odredio  je takmičare za ovaj elitni divljovodaški događaj. Boje reperezentacije Srbije braniće Sreten Bilić (NKB), Radisav Mićović (Drina), Dušan Vukomanović (Stalać), Bogdan Stojanović (Drina) i Petar Plužnikov (Stalać) koji će nastupati u discplini k 1. Milica Vukomanović (Stalać) prijavljena je za disciplinu k 1 dok će Olja Lazarević (Medicinar) veslati u c 1.
U okviru programa takmičenja, divljovodaši će se nadmetati u disciplinama klasik k 1 i c 1 u pojedinačnoj konkurenciji.
Danas od 18 časova predviđeno je svečano  otvaranje na kome će kako je najavljeno takmičare pozdraviti gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović, predsednik KSS Mirko Nišović i predsatavnik  ICF-a za divlje vode Jens Perlik.
Svetski KUP u gradu na Ibru u kajaku na divljim vodama, završava se u nedelju kada će biti proglašeni pobednici po takmičarskim disciplinama.

 

Povezana vest:  VESLANJE, Sve srpske posade nastavljaju put ka medaljama u Lucernu