sampion_evrope_novakovic

KAJAK
Marko Novaković prvak Evrope, srebo dvojcu, bronza četvercu na EŠ u Zagrebu
 
Marko Novaković postao je šampion Evrope u olimpijskoj disciplini K 1-  200 metara na Šampionatu Evrope u Zagrebu. Poslednjeg dana srebrom medaljom okitio se dvosed Stanojević – Pajić dok je olimpijski četverac doveslao do bronze.Posle oav tri evriposka trofeja, srpska kajakaška eksdicija sa  mnogo optimizma očekuju i Olimpijske igre u Londonu od 17. jula do 14. avgusta.
Sprinter Marko Novaković, mladi Bečejac kome je stigao poziv za učešće na Olimpijskim igrama upravo u toku Šampinata Evroep u Zagrebu, izveslao je trku života. Novaković je do najvišeg mesta na pobedničkom postolju i titule prvaka Evrope došao preveslavši stazu za 34 sekunde 437 stotinki. 
-U šoku sam. Još nisam svestan šta sam uradio. Hvala svima na podršci. Mislim da sam ovim rezultatom potvrdio da poziv u London nije bio slučajan – konstatovao je novopečeni šampin Evrope i olimpijac Marko Novaković.
dvojac_sa_srebrom 
Duško Stanojević i Dejan Pajić posle četvrtog mesta u disciplini K 2 – 1.000 m popeli su se na pobedničko postolje u disciplini K 2- 500 m. Stazu je srpski dvosed preveslao je u vremenu od  1:27,382 minuta prošavši kroz cilj ispred posade Belorusije a iza dvoseda Francuske. Posle Svetskog kupa u Poljskoj i kada su osvajili bronzu, u Zagrebu su se popeli stepenik više i nastavili kontinuitet osvajanja odličja..
Srpski četverac u sastavu Milenko Zorić, Ervin Holpert, Aleksandar Aleksić i Dejan Terzić osvojio je bronzanu u disciplini K 4 – 1.000 m. Posada našeg olimpijskog četverca bila je treća u cilju iza čamaca Danske i Rusije, preveslavši stazu za  2:59,959 minuta. Ovo je ujedno i prva medalja ove posade.
srpski_cetverac_sa_bronzom 
-Presrećni smo zbog rezultata i trofeja. Posle direktnog plasmana iz kvalifikacija priželjkivali smo ovakav završetak. U finišu smo  malo posustali ali smo u celini zadovoljni kako smo odveslali.Ovo pokazuje da smo spremni za olimpijske igre i mislimo da ćemo u narednih mesec dana još popraviti formu. Moramo malo više da radimo na završnici,  jer se pokazalo da nismo izdržali u istom tempu do cilja. Važno je, međutim, da smo iz trke u trku sve bolji, što ohrabruje pred olimpikjsku regatu  gde možemo da očekujemo odličan rezultat -kroz osmeh je rekao Aleksandar Aleksić.
Nikolina Moldovan zauzela je šesto mesto u A finalu discipline K 1 – 200 m. Kanuista Goran Cvitanović bio je šestoplasirani u disciplini C 1 – 200 m u B finalu, dok su sprinteri Dragan Zorić i Ognjen Filipović osvojili prvo mesto u B finalu u K 2 – 200 m.

 

Povezana vest:  PLIVANJE, Čaviću zlato i na 100 metara delfin