caba_siladji_plivanje

Čaba Silađi: Malo sam zabrinut pred Igre, ali daću sve od sebe

 

Srpski plivački reprezentativac Čaba Silađi rekao je da je malo nervozan i zabrinut pred Olimpijske igre, jer se nije adekvatno spremao zbog poziva za London, koji je stigao tek prošle nedelje.

-Malo sam i nervozan i zabrinut, jer, jednostavno, kad saznate tri nedelje pre svoje trke da idete na Olimpijske igre, ipak imate dozu zabrinutosti. Pre mesec dana sam bukvalno odustao od odlaska u London. Sreća najveća je što ovog vikenda imamo državno prvenstvo, pa sam ostao u vodi, inače ne bih ni plivao – rekao je Silađi.

Povezana vest:  VESLANJE, Balkansko prvenstvo dogodine u Višegradu

Svetska plivačka federacija (FINA) naknadno je pozvala Silađija, i to na osnovu prošlogodišnjeg rezultata na 100 metara prsno.

-Uopšte nisam očekivao. Imao sam rezervisan smeštaj u Banjaluci da idem na rafting, bio sam odustao od Igara. Naravno, srećan sam i velika mi je čast što ću drugi put predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama. To je velika stvar. Žao mi je samo što nisam trenirao kao da znam da ću ići, jer bih totalno drugačije radio – rekao je Silađi.

Povezana vest:  Veslanje, USPEH NAŠIH VESLAČA NA PRVOJ MEĐUNARODNOJ REGATI „CROATIA OPEN“

Ovaj Bečejac objasnio je da su za pripreme za veliko takmičenje potrebne tri nedelje posebnog rada, a da će on imati samo jednu.

-Imam 17 dana do početka trke i nema tu šta mnogo da se uradi… Posle državnog prvenstva ću odmarati dve nedelje pred Olimpijske igre. Želim da pružim maksimum i želim da ostvarim dobar rezultat…Fale mi dve nedelje jakog treninga. Ne znam koliko će to da me ometa, jer se nikad nisam spremao za veliko takmičenje na ovakav način… Imao sam za sebe loše vreme na Evropskom prvenstvu pre dva meseca i cela godina mi je slabija, ali probaću da popravim utisak – rekao je Silađi.

Povezana vest:  „Novogodišnji bal na vodi” u nedelju na „Tašmajdanu”

Srbiju će u Londonu predstavljati osam plivača, koji su uglavnom iz Vojvodine, a osim toga su i prepoznatljivi po optimizmu i vedrom nastupu u javnosti.

-Optimista sam što se tiče plivanja i stvarno sam srećan. U ekipi su stvarno sjajni momci i sjajne devojke i atmosfera je čak i bolja nego u Pekingu. Jako mi je drago što sam tu, ako ništa, onda zbog sjajnog druženja – rekao je Silađi.